Podcast Natuurcollectionneurs: de vogelvondsten van Gertrud

vogelvondsten

Natuurcollectionneurs is een minipodcast-serie van DailyGreenspiration over verzamelaars van vondsten uit de natuur. Deel 2: Gertrud Prins met haar collectie vogelvondsten.

Voor de podcast Natuurcollectionneurs ga ik kijken bij mensen die allerlei dingen verzamelen en bewaren uit de natuur of uit hun tuin. Want dat doe ik zelf ook. Elke vrijdag maak ik voor Instagram een collagefoto van mijn op die dag aangetroffen vondsten. Daar krijg ik veel reacties op, ook van medeverzamelaars. Daarom besloot ik hen te bezoeken, om van hun collectie eenzelfde foto te maken, te horen wat ze verzamelen. Ik ben benieuwd naar hun verhaal over al die vondsten.

Voor deze tweede aflevering bezoek ik collega-blogger Gertrud Prins van ThuisOpNummer14. Zij woont in Drenthe in een prachtig verbouwde woonboerderij aan de rand van een natuurgebied op de grens met Friesland. Haar verzameling bestaat uit vogelvondsten, zoals nestjes, veren en eieren. Ik heb aan haar keukentafel een flatlay gemaakt en een mini-podcast opgenomen over haar bijzondere vogelvondsten.

vogelvondsten
Flatlay van vogelvondsten, gemaakt op de keukentafel bij Gertrud.

Gertrud vertelt over haar vogelvondsten in deze podcast:

vogelvondsten
Gertrud zoekt in verschillende gidsen op welke veren en eieren ze heeft gevonden.
De doos met eieren en nestjes. Zie ook het grote struisvogelei!
En grote glazen pot vol veren, de grote zwarte veren zijn van ooievaars, die in Drenthe en Overijssel veel voorkomen.
Prachtig vogelnestje van takjes, veertjes en paardenhaar. Bewaard in een blikje, anders valt het uit elkaar.

Zie ook de andere flatlays-met-podcast

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.