Workshops, lezingen, inspiratiesessies, etc.

Zoek je een lezing, workshop, inspiratiesessie, rondleiding, proeverij, of een inleidend praatje bij een lancering/opening, of een interview voor publiek? Of een activiteit op een evenement? Met als thema natuurbeleving, natuurtuinieren of vergroening van onze leefomgeving? Leuk! Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Graag draag ik mijn groene missie uit: zoveel mogelijk natuur lekker dichtbij! Daarom schrijf ik boeken, artikelen en werk ik mee aan radio- en televisieprogramma’s. Ook breng ik ‘live’ inspiratie.

Verschillende organisaties weten me te vinden voor allerlei activiteiten. Zoals NME Haarlem (presentatie Van Tegeltuin naar Jungle), de Tilburgse LocHal (workshops Van Tegeltuin naar Jungle), Moestuinbeurs en Permacultuurfestival (workshop kruidenspiraal bouwen) en festival Senses of Change (Natuurdwaalroute en blotevoetenpad) en de filmmakers van Onder het Maaiveld (inleiding op de film in de Verkadefabriek), om enkele voorbeelden uit 2023 te noemen.

Heb je een idee? Zoek je inspiratie voor je bezoekers, klanten, medewerkers of buurtgenoten? Graag denk ik mee over de invulling van dit soort activiteiten.

Op mijn of jouw locatie

Workshops, rondleidingen en proeverijen zijn mogelijk op mijn eigen locatie: mijn avontuurlijke natuurdwaaltuin Verderland in Tilburg op ondernemerstuin Un Bietje Groen. Ik werk daar samen met meerdere ondernemers en kan een programma samenstellen met thema’s als wildplukken, wilde planten, natuurlijk tuinieren, eetbare tuin ontwerpen, wormenhotelbezoek, theeproeverij, oesterzwammenproeverij, biologische lunch, etc.

Ook op locatie in het land geef ik lezingen, workshops of organiseer ik activiteiten.

Vaste lezingen 2024

  1. Van tegeltuin naar jungle: over mijn eigen tuinproject waarover ik een boek schreef en dat te zien was in het televisieprogramma BinnensteBuiten, over natuurvriendelijk en budgetvriendelijk tuinieren met voorbeelden uit mijn eigen tuin en andere tuinen. Duur: maximaal 90 minuten met veel interactie met de zaal. Basistarief 350 euro, met gelegenheid tot boekverkoop.
  2. Slow Flowers: over de biologische bloemsierteelt in Nederland en Vlaanderen, n.a.v. mijn nieuwste boek. Duur: 30 minuten of 1 uur. Basistarief 250 euro, met gelegenheid tot boekverkoop. Met de mogelijkheid dit te combineren met een workshop met een Slow Flower-bloemist of -teler (op aanvraag) of een denksessie met de zaal.
  3. De groene kliko kan met pensioen: presentatie over je groenafval hergebruiken op talloze wijzen, van mulchen, tot bokashi of wormencompost en zelfs bouwen, na de pauze volgt een inspirerende denksessie met de zaal waaruit allerlei originele ideeën voortkomen die mensen zelf ok tot actie aanzetten. Duur: maximaal 90 minuten (excl. pauze). Max. 30 deelnemers. Basistarief 350 euro, met gelegenheid tot boekverkoop.

Vaste workshops 2024

  1. Kruidenspiraal bouwen en/of tegels ‘wippen’ en hergebruiken in stapelingen: samen aan de slag op jouw locatie! Je dient zelf alle materialen (grond, bouwmateriaal, planten etc.) te regelen
  2. Natuurdwalen: ontdek de natuur in je eigen buurt of op Verderland.
  3. Wildplukken en -proeven op Verderland.

Maximaal 10 personen per workshop van 1 uur. Bij meer deelnemers of een langer programma kunnen we samen kijken wat er op welke manier haalbaar is, bijvoorbeeld door te werken met gedeelde groepen of een extra workshopbegeleider uit mijn netwerk toe te voegen.

Basistarief 350 euro, met gelegenheid tot boekverkoop.

Reiskosten en btw

Ik bereken reiskosten van 27 cent per kilometer tot de plaats van bestemming vanuit mijn woonplaats Goirle bij Tilburg. NB voor avondactiviteiten rijd ik niet verder dan een uur enkele reis. Voor afstanden verder dan een uur (overdag) enkele reis bereken ik extra reistijd van 45 euro per uur v.v.

Prijzen zijn exclusief btw.

Maatwerk

Wil je een onderwerp laten uitdiepen, iets op maat voor jouw publiek, bedrijf, organisatie of evenement? Dat kan! Mijn uurtarief is 85 euro, voor ontwikkeling en uitvoering. Ik bespreek graag van te voren je wensen en geef daarna in een offerte aan hoeveel uren werk het inhoudt.

Neem contact op via katja [@] dailygreenspiration.nl om je wensen te bespreken.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.