Podcast Natuurcollectionneurs: de eindeloze verzameling van Marianne

Natuurcollectionneurs is een minipodcast-serie van DailyGreenspiration over verzamelaars van vondsten uit de natuur. Deel 5: Marianne Vermeegen met haar uitgebreide verzameling.

Voor de podcast Natuurcollectionneurs ga ik kijken bij mensen die allerlei dingen verzamelen en bewaren uit de natuur, of uit hun tuin. Want dat doe ik zelf ook. Elke vrijdag maak ik voor Instagram een collagefoto van mijn op die dag aangetroffen vondsten. Daar krijg ik veel reacties op, ook van medeverzamelaars. Daarom besloot ik hen te bezoeken, om van hun collectie eenzelfde foto te maken, te horen wat ze verzamelen. Ik ben benieuwd naar hun verhaal over al die vondsten.

Voor deze vijfde aflevering werd ik uitgenodigd door Marianne Vermeegen uit Westervoort. Zij is een verzamelaarster in hart en nieren. Niet alleen speurt ze met een haviksoog op vakanties en tijdens fossielenexcursies met extreme focus de grond af, ook gaat ze naar rommelmarkten om bakelieten sieraden en lucite tasjes uit de jaren vijftig te scoren. Haar hele familie bestaat uit verzamelaars.

Ook zoon Bas blijkt het ‘verzamelgen’ te hebben geërfd. Terwijl vader en dochter chillen op hun badlaken, schuimen de twee verzamelaars van het gezin in de brandende zon het strand af op zoek naar die ene schelpjessoort, of een zeldzame ammoniet.

Marianne Vermeegen verzameling
Marianne en haar verzameling oude pillen- en juwelendoosjes vol kleine natuurschatten.

Luister hier naar de podcast over Mariannes verzameling:

De Flatlay gemaakt met items uit de uitgebreide verzameling van Marianne: schelpen, wespennest-stukje, jaspis, oude medicijndoosjes met vondsten, veren, rogge-ei, stukje ammoniet, een cicade-lijkje en een gelukssteen.
Veertje van een pauwenkop, een muizentrapje gevonden door Marianne’s zoon en een gelukssteen gevonden door haar dochter.
Getuigenis van een Saint Tropez-vakantie: een chanelflesje met miniscule schelpjes.
Prachtig blauw pillendoosje met kleine roze en parelmoer schelpen.
Het lijk van de cicade…

Andere podcasts in deze serie Natuurcollectionneurs:

2 Antwoorden op “Podcast Natuurcollectionneurs: de eindeloze verzameling van Marianne”

  1. Marianne zegt:

    Hoi Katja,
    Wat fijn dat je de moeite hebt genomen om naar mij toe te komen. Ik ben heel erg blij met de mooie foto’s die je gemaakt hebt! Leuk om alles op deze manier terug te zien. Ook leuk om de foto’s te zien van andere verzamelaars. Dankjewel! Groetjes van Marianne.

    1. Katja Staring zegt:

      Graag gedaan Marianne, zo leuk om in jouw collectie te mogen duiken en er wat mee te kunnen componeren. Inspirerend!

Reacties zijn gesloten.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.