Podcast Natuurcollectioneurs: de strandfossielen van Jackelien

strandfossielen

Natuurcollectionneurs is een minipodcast-serie van DailyGreenspiration over verzamelaars van vondsten uit de natuur. Deel 3: Jackelien Alberts met haar collectie strandfossielen.

Voor de podcast Natuurcollectionneurs ga ik kijken bij mensen die allerlei dingen verzamelen en bewaren uit de natuur of uit hun tuin. Want dat doe ik zelf ook. Elke vrijdag maak ik voor Instagram een collagefoto van mijn op die dag aangetroffen vondsten. Daar krijg ik veel reacties op, ook van medeverzamelaars. Daarom besloot ik hen te bezoeken, om van hun collectie eenzelfde foto te maken, te horen wat ze verzamelen. Ik ben benieuwd naar hun verhaal over al die vondsten.

Voor deze derde aflevering bezoek ik illustratice Jackelien Alberts, die ik heb leren kennen op Instagram. Zij illustreert en maakt stempels van insecten, maar ook botanische onderwerpen. Verder beschildert en bestempelt ze grote en kleine kiezels. Haar werk verkoopt ze in haar Etsy-winkel en op andere platforms.

Jackelien over haar strandvondsten en eigen werk

strandfossielen
Mijn puzzel van de vondsten van Jackelien en de prachtig beschilderde keien en kiezels van illustrator Jackelien zelf.
jackelien alberts met haar strandfossielen
Jackelien Alberts met haar strandfossielen, in haar hele huis staan bakjes en schaaltjes met vondsten van Deense en Duitse stranden. Ze inspireren haar in haar werk. Inmiddels zoekt ook haar man fanatiek met haar mee.
strandfossielen
Bakjes met van alles en nog wat aan vondsten. Rechtsboven: een ‘hexenschüsselschen’, een uitgesleten steentje waarvan mensne ooit dachten dat het door kabouters was gemaakt. Ik zie een kabouter er zo een kaarsje in zetten. Linksonder een versteende zee-egel en rechtsonder de puntjes: de kogelvormige overblijfselen van een pijlinktvis, in fossielentermen een belemniet (in het Duits een Donnerkeile).

Andere Natuurcollectionneurs:

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.