Missie

Katja Staring DailyGreenspiration Mission
Hoofdredacteur Katja Staring

Met DailyGreenspiration begon ik op Instagram. Gewoon, om mijn tuin- en natuurfoto’s te tonen. Door de volgers die ik kreeg, realiseerde ik me hoe belangrijk groen voor ons mensen is.

Guerrilla gardeners in New York City, balkontuiniers in Mumbai of Berlin, wandelaars, woudlopers, landschapsarchitecten, kwekers, bergbeklimmers, moestuiniers, bloemschikkers, illustrators…

…we hebben allemaal een ding gemeen: we ervaren de schoonheid van de natuur en kunnen er niet zonder.

De kleur groen maakt mensen gelukkiger, gezonder. De natuur is een wellness center: je  ontspant er, krijgt een heldere geest en een hoop energie. Je leest er alles over in dit blogartikel.

Mijn missie is te laten zien dat we groen nodig hebben als mens. En ik wil alle groenliefhebbers met elkaar verbinden. We hebben elke dag groen nodig om gelukkig en gezond te zijn. En als we daarvan doordrongen raken, zullen we beter zorgen voor Moeder Aarde.

Dus… omring jezelf met groen. Het is supermakkelijk. En goed voor het algehele leefklimaat voor mens, plant en dier.

Volg mij voor groene verwondering en inspiratie!

Wil je samenwerken?

Doe mee en #spreadnaturelove.

Groene contenthub

DailyGreenspiration is een groene contenthub. Met een team van contentmakers publiceer ik over groen en natuur in de leefomgeving en op reis.

Ik werk graag samen met partijen om content te maken die ons beiden past. Interesse? Stuur een bericht via contact.

En: groene bedrijven en organisaties: stuur je groene nieuws! Wie weet publiceert DailyGreenspiration over je project, idee, dienst of campagne.

Achtergrond

Ik begon mijn loopbaan als freelance reisjournalist in de outdoorbranche, daarna was ik bladenmaker bij de ANWB (onder andere hoofdredacteur van Op Pad) en de laatste 12 jaar werk ik als contentcreator- en maker op het gebied van groen en natuur. In DailyGreenspiration verenig mijn vakliefde met mijn natuurliefde. Op mijn tuin Verderland experimenteer ik en leer ik, en daarover bericht ik. Meer weten? Lees dit interview van mijn Drentse collegablogger Ageda van Elke Dag Groener.