Leen je plant in de Uitleentuin

uitleentuin

De Vrije Universiteit van Amsterdam heeft als eerste een Uitleentuin. Groene kunstenaar PJ Roggeband bedacht dit concept. Je kunt als medewerker van de VU nu een leenplant voor op je kantoor of bureau komen halen.

Weg met die saaie, grijze kantoren! De Amsterdamse groene kunstenaar PJ Roggeband lanceerde onlangs zijn Uitleentuin voor kantoren. Een echt groene invulling van het verweesde begrip ‘kantoortuin’. De afdeling Filosofie op de elfde verdieping van de Vrije Universiteit in Amsterdam heeft sinds april de primeur. Ze hadden al een proefperiode en nu zijn ze trots op hun definitieve aanwinst.

De ‘Geheugenhut’, een uitleenkast met plant.

Persoonlijke band met de plant?

Volgens PJ Roggeband is met name door het flexwerken op veel kantoren het gezellige, heilzame groen verdwenen. En waar is de persoonlijke band met de plant gebleven? Zijn speelse oplossing: De uitleentuin! “Zet op een centrale plek draagbare tuintjes neer die je mee kan nemen naar jouw werkplek voor die dag. Laptop dichtgeklapt en tijd om te gaan, zet je je portable tuintje weer terug bij de tuincentrale.”

PJ Roggeband komt graag op meer kantoren met een plantenuitleenconcept. “Kies ook groen op de werkvloer!”

Neem je cactus mee naar je flexplek in zijn eigen draagbare vensterbank.

Draagbare natuur

PJ Roggeband probeert vanuit zijn ‘Werkplaats voor Potentiële Tuinen’ met begrippen als de Uitleentuin en Uitlaattuin de grenzen op te rekken van wat een tuin kan zijn. Hij onderzoekt de rol van draagbare natuur, mobiele landschappen en uitgelaten groen en is actief met acties, exposities, optredens en workshops. 

Met steun van de Stichting Vrienden van de Botanische Tuin Zuidas is de Uitleentuin-website gerealiseerd. Een website over tuinen die je kunt uitlaten, draagbaar groen en ‘sjoemelzaad’.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.