The Good Roll: boomvriendelijk toiletpapier met een grote boodschap

*WINACTIE* The Good Roll is toiletpapier dat toiletten bouwt. De initiatiefnemers investeren de helft van hun winst in de bouw van toiletten in ontwikkelingslanden. En daarnaast is het papier ook nog eens boom- en milieuvriendelijk.

“We give a shit”, grappen de initiatiefnemers van The Good Roll. “Ons eco-sexy toiletpapier is duurzaam, economisch en maatschappelijk verantwoord. Goed voor je bips en goed voor de planeet!”

Wees geen bomenspoeler

“Wees geen bomenspoeler”, zeggen ze bij The Good Roll. “Normaal toiletpapier is gemaakt van vers gekapt hout. Dagelijks worden er 270.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier. Ons papier én de papieren wikkel is in Nederland gemaakt van 100% papierafval.” Het papier is voorzien van het EU Ecolabel, de kleurige wikkels zijn bedrukt met bio-inkt.

Het verhaal van de initiatiefnemers: “Wereldwijd zijn er 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot een veilig en schoon toilet, wat uiteindelijk tot ziektes en sterfgevallen leidt. Wij willen veilige en schone toiletten voor iedereen. Erg trots zijn we op ons project in Uganda. Daar hebben we bij een school een nieuwe toiletgroep gebouwd voor 550 kinderen.”

Omdat The Good Roll zoveel mogelijk van dit soort toiletten wil bouwen, en zoveel mogelijk mensen aan een boomvriendelijke eco-col wil krijgen, benaderden ze een aantal bloggers voor wat promo.

50% van de nettowinst gaat naar de bouw van toiletten in Oost-Afrika. Het papier is volledig gerecycled, dus boomvriendelijk en zit in een papieren (dus plasticvrije) verpakking. Het is zacht, -sterk en zonder chloor, kleur- en geurstoffen, dus fijn voor je huid. Bovendien heeft het een sexy look, zodat je ermee over de camping durft. En: de bonte cadeaupapier-achtige wikkels nodigen uit tot knutselen en de spreuken erop tot conversatie!

Thuistest

In de probeerdoos die ik kreeg, zat een flink stel rollen die stuk voor stuk vrolijk verpakt zijn met grappige teksten. Ik kreeg er een beetje het Tony Chocolonely-gevoel van.

The Good Roll
Staat beter dan een plastic baal of suffe rollen en stapelt stofvrij op.

Looks: Ik heb de rollen opgestapeld in en op mijn toiletrollenkastje en dat ziet er vrolijk uit. Beter dan die plastic baal die je normaliter hebt staan, wat past in mijn less-plastic-lifestyle En als je het wikkel van een rol haalt, heb je ook nog eens een geinig knutsel- of pakpapiertje, in mijn geval met koala’s, ananasjes, tijgers en andere bonte gekkigheid. Gebruikertest: het papier is sterk, voelt dunner dan ons gebruikelijke papier, maar heeft een ‘stevige veeg’. Prijstest: 24 rollen voor 19,95 dat is 83 cent voor een rol. Dat is best behoorlijk vergeleken met een supermarktrol die zo’n tweederde minder kan kosten, en ook vergeleken met andere rollen ecopapier best prijzig, maar met deze rollen steun je een goed doel en ze zien er kek uit. Leuk is dat je een abonnement kan nemen, ook met je bedrijf, en je de wikkels ook kunt laten customizen met je eigen logo of ontwerp.

Ik zet de rollen op ons gastentoilet en in ons logeerhuisje, zodat ook iedere bezoeker er kennis van kan nemen. Het wordt vast een gespreksonderwerpje.

Poepgrapje

Nog over de naam, die zal wel niet voor niets Good Roll zijn? Lees even goed en je ziet het woord drol staan, haha, of is dit mijn eigen woordspelige poepgrapje?

WIN-actie

Wil je ook een proefpakket van The Good Roll? Ik mag er eentje weggeven. Laat hieronder je commentaar achter als je in aanmerking wilt komen.

11 Antwoorden op “The Good Roll: boomvriendelijk toiletpapier met een grote boodschap”

 1. Ik zie een spannend pakketje onder de carport staan! Superleuk, tanxxx. Ik ga het nu uitpakken. See you on insta

  1. Katja Staring zegt:

   Yeah!

 2. Katja Staring zegt:

  Bedankt voor het meedoen allemaal. The Good Roll heeft besloten zowel Janet als Ageeth te belonen vanwege hun enthousiaste reactie, gefeliciteerd dames! Laat de rollen straks ook maar even zien op jullie sociale media!

 3. Joehoeee, dàt vrolijkt de Nederlandse toiletten nog es op! Zo vrolijk recyclen deed ik nog niet. Mocht ik ze winnen zal ik ze eerst een tijdje als etalage materiaal in mn winkel gebruiken. Kan ik direct het leuke verhaal erbij vertellen.

  1. Katja Staring zegt:

   Wat goed Ageeth, je gaat binnenkort in de hoge hoed!

 4. Ria Kooning zegt:

  Bijzonder dat je met zoiets simpels als toiletpapier goed kan doen voor de natuur en voor anderen. Dus hier word ik dubbel blij van. Ik zie ze in mijn gedachten al in mijn toilet staan.

  1. Katja Staring zegt:

   Leuk Ria, ik ga na Pinksteren de winnaar bekend maken!

 5. Anita H. zegt:

  Ik wil wel graag in aanmerking komen.

  1. Katja Staring zegt:

   Ha Anita, leuk, je bent nu een van de kanshebbers! Groet, Katja

 6. Dit is superleuk en goed natuurlijk. En ik ben al tijden op zoek naar ‘beter’ wc-papier. We hebben een yurt met composttoilet (ja, menselijke uitwerpselen zijn hele goede compost voor de tuin) en die verhuren we regelmatig. Het zou schitterend staan op het plankje van ons houten huisje en ik ga er iets over schrijven in ons gastenboek. Zo komt het bij veel mensen onder de aandacht. Ik ga het dus zeker aanschaffen. Maar winnen zou natuurlijk tof zijn.

  1. Katja Staring zegt:

   Ha Janet, geweldig, deze rollen zouden heel goed matchen met je yurt!

Reacties zijn gesloten.