Ik heb een eigen radiorubriek + nog meer in de media

IN DE MEDIA * In juli werd ik benaderd door een redacteur. Of ik wilde meedoen aan het NPO 5 radioprogramma Open Huis van de EO, dat elke middag wordt uitgezonden. Ze zochten nog iemand die tuintips kon geven. Weer een nieuwe uitdaging: live vertellen op de landelijke radio! Inmiddels heb ik een paar uitzendingen gedaan en ik vond het spannend, maar superleuk om te doen. En ik ben alweer afleveringen bijgeboekt. Verder werd ik geïnterviewd door het Brabants Outcomes Fund, de podcast Discutafel, Libelle, dagblad Trouw en… door Harm Edens voor televisie!

Elke donderdag tussen 14.10 en 14.20 uur kon je me horen op de radio deze zomer. Tom Herlaar interviewt me dan over een onderwerp dat we vantevoren hebben afgestemd. Maar ik moet mijn antwoorden alsnog spontaan bedenken ter plekke, want zo’n gesprek kan zomaar een andere wending nemen, dan je je vantevoren had voorgesteld. In september was ik op de maandag te horen. Uiteindelijk kletste ik 12 rubriekjes bij mekaar.

Radiofragmenten Tuinsafari NPO5

Andere media

De bovenstaande radiouitzendingen zijn werk voor mij als journalist/publicist.

Over mijn werk word ik zelf weer geïnterviewd door andere journalisten. Dat is vooral voor de promotie van mijn boeken en mijn freelance praktijk belangrijk.

TV-programma BuitenGewoon van Omroep Gelderland

TV-debuut! In de televisieuitzending van 5 september vertelde ik aan presentator Harm Edens over de schoonheid van plantzaden, samen met Marion Ooijevaar, die zelfgeschept zaaipapier maakt. Vanaf minuut 18:51 zijn we in beeld. Het was een inspirerende, helaas ook regenachtige dag (onze hele styling verzoop bijna), maar het was erg leuk om het mee te maken én met Harm Edens te werken = alert en adrem zijn!

Dat ziet er indrukwekkend uit…

Podcast Discutafel

Ivonne Smit is de maker van de groene podcast Discutafel en zij interviewde mij en Anna Kemp over het boek Maak je eigen jungle dat ik schreef en samenstelden en waaraan Anna bijdragen leverde in de vorm van tuinprojecten en diervriendelijke plantenlijstjes. Dat vraaggesprek vond lopend plaats, in de diervriendelijke tuin Natuurlijk Buiten van Anna in Sinderen, in De Achterhoek. Je kunt de aflevering hier beluisteren.

Collega-auteur Anna Kemp vertelt over haar diervriendelijke tuin aan Ivonne Smit van de podcast Discutafel, voor luisteraars die meer willen weten over duurzaamheid en ecologisch tuinieren.

Brabants Outcomes Fund

Ik werd begin augustus geïnterviewd door het Brabants Outcomes Fund. Dit fonds is opgericht door de provincie, ter ondersteuning van ondernemers die zich inzetten voor het mooier maken van Brabant en het leven van de inwoners. Het idee is de knelpunten voor ondernemers met een positieve impact op de maatschappij op te lossen. Dat wordt gedaan met een team van adviseurs, ondernemers, investeerders, politici en ambtenaren. Wie weet doe ik er zelf ook nog ‘s aan mee!

Libelle Tuin & Zo

Samen met Nienke schreef ik het boek Avontuurlijk Tuinieren kan iedereen dat vorig jaar uitkwam en dit jaar al de tweede druk beleefde. Libelle interviewde ons voor een serie over tuinvrouwen in de special Tuin & Zo.

Dus… wij mochten een middagje in de ‘haar, make up en styling’ voor de fotoshoot op het bedrijf van een van de andere tuinvrouwen in diezelfde productie: Jojanneke Bijkerk van het bedrijf Cruydt-Hoeck. De derde tuinvrouw is Cerian van Gestel, alias Jenny, van de Guerrilla Gardeners Nederland.

Dagblad Trouw

Met het door mij gescheven dahliaboek stond ik met co-auteurs Linda en Marlies in de zaterdagkrant van Trouw op 5 september met een flink artikel.

Special Arts Bulletin

Ik werd door het Special Arts Bulletin gevraagd om een werk uit de Special Arts-collectie te kiezen en daar wat bij te schrijven. Ik koos voor de schitterende Havik van kunstenares Ruth van der Neut. Mijn collega Kim Veenman, die mijn boek Maak je eigen jungle illustreerde, geeft er tekentips bij.

Stichting Special Arts richt zich op kunst en handicap en bevordert dat alle mensen met een handicap aan kunst kunnen doen en hun talent kunnen ontwikkelen.

Verder sta ik sinds december 2020 vermeld op deze blogpagina:

4 Antwoorden op “Ik heb een eigen radiorubriek + nog meer in de media”

 1. Wauw Katja, wat een geweldige zomer heb je achter de rug. Ik heb het compleet gemist maar ga zeker terugluisteren, kijken en lezen. En ik vind de foto voor de libelle echt heel tof! Eens kijken of ik die special nog na kan bestellen, wel erg leuk natuurlijk! Super vind ik het hoe geweldig jij aan de weg timmert. Ik ben gewoon hartstikke trots op je! X

  1. Katja Staring zegt:

   Dankjewel lieve Gertrud, dat is fijn om te horen en schouderklopjes zijn heel welkom! Ja die special in Libelle is sowieso leuk en volgens mij kun je die ook nabestellen. Hopelijk tot gauw maar weer! x Katja

 2. Tinus Brabers zegt:

  Wat leuk om je hobby te combineren met je professie!
  Daar profiteren we allemaal van! Goed geschreven teksten gecombineerd met kennis en mooie plaatjes!
  En van het een komt het ander zie ik nu al. Mooi! Daar kun je wel heel erg gelukkig van worden!!
  Het is je gegund! Ziet er prachtig uit en leest lekker weg. Nu dat programma op de radio eens opzoeken als ik het niet vergeet..
  Weet niet eens waar 5 zit. Maar alles is terug te vinden.

  Veel plezier! En veel dank!

  1. Katja Staring zegt:

   Dankjewel Tinus, nou, het is zeker erg fijn om hobby en interesse in mijn beroep te kunnen combineren. Dankjewel voor je hartelijke woorden, dat doet me deugd. Ja, ahum, ik wist ook niet waar NPO 5 zat (!) maar je kunt altijd de losse fragmenten online terugbeluisteren, lekker makkelijk. Ik wens je veel lees- luister- en kijkplezier bij mij en andere natuurliefhebbers.

Reacties zijn gesloten.