Maak je eigen jungle in je tuin

AVONTUURLIJK TUINIEREN * Hoera! Mijn nieuwe boek is uit: Maak je eigen jungle. Ik deed een hoop research, interviewde experts en vogeltuindeskundige Anna Kemp voegde tips en projecten toe. Bioloog-illustrator Kim Veenman maakte geweldige illustraties en ik vulde het aan met foto’s van mijzelf en natuur-Instagrammers. Zo ontstond boek bomvol info voor het maken van een safari dichtbij huis. Het is de derde uitgave in de serie Avontuurlijk Tuinieren.

Dit jaar gaat alles online, dus ook de boeklancering: in Achtertuin TV. En het boek is online te bestellen bij je lokale boekhandel of de grote websites (en schrijf dan voor ons een mooie recensie, dat helpt enorm bij onze pr die dit jaar qua ‘leuk op tuinfestivals presenteren’ in het water valt).

Bonte specht van Kim Veenman.

Vorig jaar verscheen Iedereen kan Avontuurlijk Tuinieren, een basisboek om meer leven in je tuin te brengen, dat ik schreef in samenwerking met tuinontwerpster Nienke Plantinga. Het is gebaseerd op de beginselen van de permacultuur, wat wil zeggen: je tuiniert zoveel mogelijk met de natuur mee. Inmiddels is daarvan nu net de tweede druk verschenen, hoera het is een bestseller!

Winterkoninkje van Kim Veenman.

Tuinsafari

Maak je eigen jungle gaat in op het dierenleven in je tuin, van bodem tot boomtop. Wist je dat er minimaal 50 diersoorten in je tuin rondscharrelen als je een beetje groen aanbrengt en een alles een beetje rommeliger maakt (en dus tijd overhoudt ook nog)?

Al die dieren in je tuin hebben met elkaar te maken, ze houden een ecosysteem in stand en zijn allemaal van groot nut in jouw groene paradijs, waar je nu je eigen jungle van kunt maken met tientallen praktische tips en projecten. En waarin je dagelijks op tuinsafari kunt om deze dieren en andere dieren te gaan ontdekken.

Experts en research

Ik interviewde afgelopen winter voor het boek dierenexperts die alles weten van bodemdieren, mieren, vlinders en spinnen en deed een ongelooflijke hoop research, in boeken, maar ook in de praktijk van mijn eigen tuin. Zo heb ik zelf bijna het gevoel een studie biologie achter de rug te hebben. Ook hebben deskundigen van IVN Natuureducatie meegelezen en waardevolle aanvullingen gedaan.

Het boek is heel makkelijk leesbaar en interessant voor jong en oud. Het is een ├ęcht hebbe-boek dat je er steeds weer bijpakt.

Bestellen kan in je lokale boekhandel, online en natuurlijk ook in de webshop van Avontuurlijk Tuinieren.

Het derde boek in de serie Avontuurlijk Tuinieren: Maak je eigen jungle.
De tweede druk van Iedereen kan Avontuurlijk Tuinieren heeft een nieuwe cover die beter past in de serie.
Het Tuinschrift is een toegankelijk ‘garden journal’ om je tuinjaar in vast te leggen.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.