Hoera! 4e druk dahliaboek!

LIEFDE VOOR DAHLIA’s * Wow… vandaag heb ik ontvangen: de vierde druk van het boek Liefde voor Dahlia’s, dat ik samen met Linda en Marlies van FAM Flower Farm maakte.

We kregen het idee in 2019 en stapten naar uitgeverij Terra. Daar waren ze gelijk enthousiast. Die zomer begonnen we met fotograferen, researchen, interviewen, schrijven. Middenin de eerste lockdown gaven we het boek vorm, allemaal ‘op afstand’, zoals dat toen ging.

Toen ik in 2020 de eerste druk toegestuurd kreeg, was ik blij verrast. Als je na maanden ploeteren het boek voor het eerst in handen hebt, ben je als auteur natuurlijk onder de indruk, zeker als het boek anderhalf keer groter is dan je zelf had gedacht 😉 Het was toen nog spannend of we de lancering wel konden vieren met een groep, maar warempel, in september – hét dahliaseizoen – lukte dat toch inderdaad.

Maar ook nu ben ik reuzeblij, want van een boek dat binnen 5 maanden in het Nederlandse taalgebied al aan een eerste herdruk toe was, en in de Engelse vertaling al meteen direct na verschijnen (ja echt, bizar!), kon ik zeggen: ik heb een bestseller geschreven, samen met mijn dahliaboekcompagnons Linda en Marlies. En inmiddels, 4 jaar na verschijnen, is er dus een vierde druk. Wow… Dankjewel lezers!

Citaat uit ons persbericht:

“Ze heeft iets bijzonders. Ze heeft de X-factor. Ze is een excentrieke diva, maar ook een wiskundig wonder. De dahlia, oe lala, dat is een bloem die in het oog springt. Ze heeft duizenden gezichten en evenzovele gedaantes. Ze toont zich in talloze kleuren, in excentrieke vormen.

De dahlia is weer helemaal terug. Met de opkomst van de kleinschalige farmer florists, die over de hele wereld ambachtelijk bloemen telen en die pracht delen op sociale media, heeft de bloem het cachet gekregen dat ze verdient. Stilletjes zijn er de afgelopen jaren duizenden nieuwe soorten bijgekomen. Kleine pompons, kolossale schotels, wufte cactussen en ingetogen sterren.”

Dit 224 pagina’s tellende boek laat al die dahlia’s in hun volle glorie zien, en belicht alle facetten – van de geschiedenis tot de duurzame kweek, van veredeling tot de passie. Met interviews, DIY’s, talloze tips en kleurrijke en vrolijk makende foto’s.”

Waar te koop?

Je kunt het bestellen op de website van Fam Flower Farm, en in alle boekhandels en -webshops en in mijn webshop. Ook is het boek bij mij af te halen, op afspraak bij Un Bietje Groen in Tilburg > pin only – of bestellen via de site met de optie ‘ophalen’.

Meer lezen over dahlia’s

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.