Podcast Natuurcollectionneurs: de stille getuigen van Gaby

Natuurcollectionneurs is een minipodcast-serie van DailyGreenspiration over verzamelaars van vondsten uit de natuur. Deel 6: Gaby Hutjes, die van alles treft op haar stiltewandelingen.

Voor de podcast Natuurcollectionneurs ga ik kijken bij mensen die allerlei dingen verzamelen en bewaren uit de natuur, of uit hun tuin. Want dat doe ik zelf ook. Elke vrijdag maak ik voor Instagram een collagefoto van mijn op die dag aangetroffen vondsten. Daar krijg ik veel reacties op, ook van medeverzamelaars. Daarom besloot ik hen te bezoeken, om van hun collectie eenzelfde foto te maken, te horen wat ze verzamelen. Ik ben benieuwd naar hun verhaal over al die vondsten.

Voor deze zesde aflevering werd ik uitgenodigd door Gaby Hutjes. Zij is stiltecoach in de natuur. Dat betekent dat ze mensen meeneemt op een wandeling en zo komt er van alles ter sprake. Dat kan probleemoplossend werken, maar ook tot geweldige ingevingen leiden voor bijvoorbeeld een nieuw project.

“Het is fijn en heilzaam om de natuur op te zoeken. En het voornaamste wat ik zo ontdekte was rust en stilte.” Mooi gezegd.

Tijdens haar eigen stille tochten, raapt Gaby van alles van het pad, dingen met een bijzondere vorm, waar de kunstenares in haar allerlei associaties bij krijgt. Maar ook scherven van servies, waar hele verhalen aan vast kunnen zitten. En een bepaald soort stenen, met een bijzondere betekenis.

Gaby Hutjes met tamme-kastanjebloesem die haar inspireerden voor kunstwerken, zie achtergrond.

Luister naar het verhaal van Gaby

Scherven en klapperstenen.
Fascinerende labyrinthzwammen.
Een kunstwerk van Gaby: tekeningen van vondsten van mensen.

Andere podcasts in deze serie Natuurcollectionneurs:

2 Antwoorden op “Podcast Natuurcollectionneurs: de stille getuigen van Gaby”

  1. Het was ontzettend leuk om je de verzameling te tonen en te zien hoe jij daaruit jouw compositie samenstelt voor een foto. Zeer geslaagd Katja! Wat mooi hoe je met jouw enthousiaste project heel uiteenlopende natuurverzamelingen aan de wereld toont!

    1. Katja Staring zegt:

      Dankjewel Gaby, ook voor het inkijkje in je atelier met jouw bijzondere vondsten en de mooie verhalen erachter te horen!

Reacties zijn gesloten.