Fabelachtig vegan dineren in Vlaanderen

PLANTAARDIGE LEEFSTIJL * Eind oktober mocht ik mee met een internationale perstrip van Visit Flanders. Het thema was ‘vegan fine dining’ wat staat voor: volledig plantaardig dineren op niveau bij chefs uit het topsegment. Dat zijn natuurlijk uitnodigingen waar ik JA tegen zeg! Onze bourgondische zuiderburen zijn volop bezig met de transitie naar plantaardig en ik heb me laten verwennen door de talenten van chefs, groentetelers en cocktailbrouwers.

Soupe d’Amour, liefde voor de lokale oogst

soup d'amour

SPREADNATURELOVE * Wekelijks brouw ik een verse soep. Het recept is steeds hetzelfde, alleen de ingrediĆ«nten variĆ«ren per keer, omdat ik ‘m maak van de beschikbare oogst op dat moment. De komende maanden hou ik bij wat er in gaat. Ik noem ‘m Soupe d’Amour, uit liefde voor de natuur, de seizoenen en de telers van de (lokale) groenten. En uit liefde voor de soepeters, inclusief mezelf.

Dutch Design Week 2022: zullen we het over 2023 hebben?

DE TRANSITIE * Gisteren bezocht ik de eerste dag van de Dutch Design Week, een event waar ik me altijd op verheug en dat ik helaas een paar jaar moest missen wegens corona en mijn verhuizing. Nu dwaalde ik weer langs tientallen designers en hun ideeĆ«n. Ik zag wat ‘schurende’ concepten die echt tot nadenken stemmen, maar raakte ook teleurgesteld: vaak leek het of de urgentie, de staat van onze planeet, nog niet Ć©cht is doorgedrongen op de tekentafel. Designers: we hebben jullie talent nodig voor de crisis NU!