Dagje groen shoppen in winters Antwerpen

winters antwerpen

Met vriendinnen ga ik elk jaar in januari shoppen in de sale in winters Antwerpen, een traditie. We treinen vanuit allerlei hoeken en gaten van het land richting de Vlaamse stad en hebben er zo onze vaste adresjes. Maar ook verrassen we elkaar elk jaar met nieuwe winkels en hotspots. Ik geef je een overzicht een aantal groene adresjes en wat andere inspirerende plekken.

Deze tips zijn op loopafstand van elkaar:

Eten en drinken in winters groen Antwerpen

Leuke adressen voor liefhebbers van vegan, gezond en gezellig:

  • Me & My Monkey, Oever 18: koffietentje waar ze huisgemaakt lekkers serveren en gezonde drankjes met fruit, kruiden en specerijen.
  • Local Store, Everdijstraat 20: vitamine-ontbijtjes, biobroodjes in de lunchroom en in de winkel producten van lokale en kleine producenten
  • B-NUT, Leeuwenstraat 6: home of the WURGER, oftewel, wafelburgers, uitgevonden door de eigenaresses: “Wurgers zijn het gezonde, beter smakende, kwaliteitsalternatief waar we allemaal op hebben gewacht.” Ze bakken wafels van een beslag met pompoen en een geheim mixje van o.a. spelt en kruiden. Daartussen serveren ze burgers van The Bio Veggie Company: biologisch, vegetarisch en sommige veganistisch.
  • Hotel Pilar, Leopold de Waelplaats 34: designhotel én leuke foodbar met uitgebreide healthy kaart, plus een shopje met mooie boeken en serviezen
  • Bun, Volksstraat 43, Vietnamese bar en restaurant met hippe rotan zitjes.

Nog een tip van een Instagrammer: Foodmaker aan de Meir 27 (zit ook in andere Belgische steden).

Groen shoppen in winters Antwerpen

Adresjes voor inspiratie op het gebied van groen, natuur en interieur:

  • Robuust, Reyndersstraat 2: een minisupermarkt gebaseerd op ‘zero waste‘ waar je vaste shampoo en tandpastatabletjes (geen plastic tubes en flacons meer nodig) en uitwasbare make-updoekjes kunt kopen, maar ook muesli, pasta of zonnepitten in je eigen linnen zakje of glazen pot kunt laten afwegen.
  • Steen en Been, Volkstraat 59: winkel waar verzamelaars van schelpen en stenen en allerlei andere natuurlijke parafernalia zeker even heen moeten. Verder bijzondere botanische cadeautjes als kartonnen kevers voor aan de wand. Deze winkel is goed voor langdurig snuffelen en wie daardoor op iemand moet wachten: ook de etalage is betoverend.
  • The Recollection, Kloosterstraat 54: de eigenaren zeggen dat ze ‘objects of desire’ verkopen, en toegegeven: mooie plant- en interieurspullen hebben ze in deze inspirerende zaak, alsook bijzondere cosmetica.
  • Monique Stam, Oever 21: heerlijke inspiratiezaak met panterbehang, reusachtige palmlampen, schoorsteenmantels vol planten, gekkigheid.
  • De Kringwinkel, Sint-Jorispoort 29: kringloopwarenhuis met meerdere verdiepingen voor de liefhebbers van betaalbaar tweedehands.
winters antwerpen
Vele groene adresjes om te stoppen en te shoppen.
De prachtige winkel voor natuurliefhebbers en verzamelaars: Steen en Been.
Afvalvrij boodschappen doen bij minisuper Robuust.
eten drinken winters Antwerpen
In Antwerpen zijn er talloze adresjes voor vega en vitaminerijk eten en drinken.
Antwerpen
Inspirerende etalages van zaken ‘op Zuid’, in dit geval van The Recollection in de Kloosterstraat.

Nog meer in winters Antwerpen

Nog een adres in Antwerpen waar ik graag nog eens wil neuzen als ik er weer eens ben (maar helaas ‘uit de loop’) is plantenzaak The Plant Corner met een fantastisch interieur.

Andere (dichtbije) groene winkelsteden op deze site

Foto header: Lenneke Müller