Midweek in een schrijfhuisje op de Veluwe

midweek schrijven op de Veluwe

Omdat ik bezig ben met het afronden van een boek, en een ander boek opstart, raakte ik planmatig akelig in de knel. Thuis raakte ik te veel afgeleid (ineens sta ik dan een struik te snoeien of ruim ik de zolder op) terwijl ik écht aan de slag moet. Ontwijkgedrag.

Dus: voor een midweek een huisje geregeld op de Veluwe, en flink meters gemaakt. Met een spartaanse planning en ook wat ontspanning. Ik geef 6 praktische tips, mocht je ook zoiets overwegen.

Via Landal GreenParks mocht ik gebruik maken van een rietgedekte cottage op het park Hoevegaerde in Putten. Mijn midweek-formule daar was: werken, wandelen, werken, eten, werken, slapen. Uitstekend bevallen. Alles en meer afgekregen dan ik dacht!

midweek schrijfhuisje op de Veluwe
De Veluwse Hoevegaerde van Landal GreenParks is een park met rietgedekte huisjes in boerderijstijl aan de rand van het bos. Mijn huisje had een badkamer met bad, een eigen terras, 3 slaapkamers, een (enigszins gedateerde) living met goed toegeruste keuken, inclusief afwasmachine. Op het park is ook een zwembad, eetgelegenheid, miniwinkel. Vers brood voor in de ochtend is vooraf te bestellen bij de receptie. In Putten is er ook nog Landal-park Heihaas en op de Veluwe zijn verder Rabbit Hill en Coldenhove aanraders.

Hoe pak je zoiets aan? 6 tips

  1. Werkschema opstellen. Maak van tevoren een haalbaar werkschema van alles wat je af wilt hebben. Als je een midweek een huisje huurt mag je daar op maandag om 15 uur in en moet je er vrijdag om 11 uur uit zijn.
  2. Dagroutine aanhouden. Discipline! Mijn routine was om en nabij: opstaan 8 uur, loopje naar de receptie voor broodjes 8.30 uur, ontbijten, werken 9-13 uur, lunch, wandelen 13.30-15.30 uur, thee, werken 16-19 uur, eten, werken 20-22 uur, daarna ontspannen en slapen.
  3. Meal preppen’ en proviand regelen. Koken kost tijd en is in je uppie saai (vind ik). Maaltijden preppen is dus een uitkomst. Dus heb ik uit de diepvries alle ooit ingevroren maaltijdrestjes gehaald, nam ik een pan verse groentensoep mee en heb ik nog wat ontbijtspullen, thee, mineraalwater en broodbeleg ingepakt.
  4. Wandelingen en uitjes zoeken. Je wilt er af en toe uit voor frisse lucht, ook om even je gedachten te laten gaan. Van tevoren had ik de omgeving op wandelroutes en kleine bezienswaardigheden bekeken, om te ontdekken tussen het werk door.
  5. Gezelligheid regelen. Een paar dagen alleen in zo’n huisje, ja, ik vind dat zelf dus héérlijk. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen het wel erg alleen-op-de-wereld vinden, zeker in een midweek in Nederland in de winter, want dan zitten er niet veel andere gasten. Je zou kunnen kiezen voor een park waar je familie, vrienden of kennissen in de buurt hebt wonen en daar ‘s avonds of voor een wandeling mee afspreken. En neem in elk geval mee: muziek, kaarsjes, je favo badschuim, drankjes en snacks.
  6. Goed boek meenemen. Een lekker boek dat je wellicht nog inspiratie geeft. Televisie kijken, of een serie op je tablet kan natuurlijk ook.

Wandeltips in de omgeving van Putten

Naar de bostoren en het arboretum

midweek schrijfhuisje op de Veluwe
Vanaf het park Veluwse Hoevegaerde loop je zo het bos in. Ik ben zelf wat zigzaggend met Google Maps afgekoersd op de bostoren, en heb daarna het tegenoverliggende arboretum bezocht. Daar is ook nog een mooie horecagelegenheid bij met een bijzondere ommuurde tuin. Op de weg terug kwam ik nog het ‘zwaartepunt van Nederland’ tegen.
Hoge bomen in het arboretum en hoge toren ertegenover, op Landgoed Schovenhorst.
De bostoren is 38 meter hoog, er is een hangnet waarin je boven de grond kunt hangen voor durfals, bovenop is een stukje natuur te vinden met echte bomen en kijk je uit tot Harderwijk en het randmeer. Bij mooi weer zie je zelfs de windmolens in het water. Entree 4 euro, pinnen kan bij de ingang, kaartjes zijn ook te koop bij de horecagelegenheid aan de overkant van de weg.

Bij Garderen dwalen over de hei

Uitgestrekt heidegebied van grote klasse. Tip: navigeer op Paleisweg. Die gaat op een gegeven moment over in een zandweg en daar kun je parkeren en beginnen aan een paarse paaltjeswandeling.
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.