In april verschijnt het tuinboek Avontuurlijk Tuinieren!

avontuurlijk tuinieren

Na een zomer interviewen, researchen, schrijven en fotograferen, alles omgooien, corrigeren, nog een keer omgooien en een rondje strenge meelezers… is het manuscript van het boek Avontuurlijk Tuinieren naar de uitgever gestuurd. En de vormgever met duizend foto’s verrast.

Er zijn nu nog wat keuzes te maken, details aan te vullen, facts te checken. Begin maart gaat het boek naar de drukker… 

Waar gaat het boek over?

Het is een basisboek voor iedereen die meer natuur en leven in de tuin wil, vol inspiratie en tips. Minder tegels, meer groen, meer insecten, meer dieren, meer kleur en meer nuttige planten. Hoe pak je dat aan? En een beetje onderhoudsvrij? Wij nemen lezers mee op expeditie en laten ze verliefd worden op hun eigen tuin en alles wat er leeft. Resultaat: blije mensen, happy natuur, grotere biodiversiteit. En… als iedereen z’n tuin natuurlijker aanpakt, hebben we er een heel natuurgebied in Nederland bij!

Ons boek bevat uitleg over de ideale opbouw van een levendige tuin en een stappenplan voor je eigen tuin. Ook hebben we een to-do-kalender opgenomen, tips, trucs en recepten. Verder hebben we meer dan 20 verschillende experts geïnterviewd, massa’s plantenlijstjes en ook een lijst opgenomen met tuinen in binnen- en buitenland waar we onze inspiratie opdeden.

Voor ons gevoel komt dit boek nu helemaal op tijd: we helpen iedereen via z’n eigen tuin bij te dragen aan het ‘meebewegen’ met de klimaatverandering, plus te zorgen dat met uitsterven bedreigde vogels en insecten behouden blijven. Het zijn thema’s en issues die wekelijks in het nieuws zijn. En je kunt al heel wat positiefs bijdragen door simpelweg op een natuurlijkere manier te tuinieren. Minder tegels, minder bestrijden, meer groen, meer omarmen. Pik een paar dingen uit ons boek, en je bent al goed bezig!

avontuurlijk tuinieren

Bij welke uitgeverij komt het boek uit?

Bij de KNNV-uitgeverij, een uitgeverij die zich specialiseert in boeken over natuur, groen, natuurlijk tuinieren en buiten genieten. Het boek wordt via de reguliere boekhandel aangeboden en is straks ook via ons te koop.

Met wie schrijf ik het boek?

Co-auteur is tuinontwerpster Nienke Plantinga (nomen est omen). Wij leerden elkaar in februari van dit jaar kennen tijdens een workshop en ineens ontstond er een idee voor een gezamenlijk boek. We vullen elkaar in kennis en kunde verrassend goed aan en we hebben al plannen voor een tweede boek 🙂

Wanneer verschijnt het boek?

Wij zijn met de uitgever, kritische meelezers, corrector, vormgever en drukker keihard bezig om het boek begin april te kunnen presenteren.

Boektour Avontuurlijk Tuinieren

We hielden al een kleine presentatie over de inhoud tijdens een dag van de Vogelbescherming. In de zaal zaten vrijwilligers die stadsplanners en burgers adviseren over meer vogels en insecten in stedelijk groen of eigen tuin. Dat was erg leuk en leerzaam: het boek maakt een heleboel los. We doen best wat voorstellen die misschien even slikken zijn, of indruisen tegen wat wij in het westen tot nu toe normaal vinden op het gebied van tuinieren. Wij pleiten vaak voor ‘omdenken’.

Na de presentatie van ons boek begin april op een centrale, groene plek in het land, gaan we op diverse plekken in het land workshops organiseren met verschillende thema’s uit ons boek. De activiteiten staan op onze website.

Wil je meer weten? Wil je wat bijdragen?

Wij staan open voor samenwerking en inspiratie, ook voor ons volgende boek dat zal gaan over openbaar groen, dus stuur ons vooral een bericht via Facebook @Tuinavonturiers of Instagram @Tuinavonturiers

avontuurlijk tuinieren

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.