Wat geweldig: ik heb de blogprijs van Toerisme Vlaanderen & Brussel gewonnen

NIEUWS * Op 20 februari werden er persprijzen uitgereikt aan journalisten en fotografen die afgelopen jaar publicaties maakten over Toerisme Vlaanderen & Brussel. En ik won de blogprijs! Ik nam de oorkonde in ontvangst in het knusse café van De Brakke Grond, het Vlaamse cultuurhuis in hartje Amsterdam.

De Blogprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel viel dit jaar aan mij ten deel. Ik kreeg de prijs voor mijn verhaal ‘Fietsen door Vlaams-Italiaanse landschappen van Bruegel’ op deze site. De jury: “Op haar eigen vlotte manier schrijft zij over Bruegel. Katja zegt daarover: “Mijn belangstelling gaat vooral uit naar de natuur die hij in zijn kunst verwerkt”. En dat zien we ook terug in de beschrijvingen over het landschap in Bruegel’s schilderijen en het landschap waar ze door fietst. Dit wordt extra versterkt door de mooie foto’s die ze gebruikt. Het is een veelomvattend verhaal met een duidelijke verhaallijn, dat de lezers aanmoedigt om op contemplatieve wijze wandelend of fietsend de regio te gaan verkennen.” Leuk om te horen!

Ik nam de prijs in ontvangst van directeur Dirk Mertens en zijn collega’s Natalie Siereveld en Edith Andriesse.

Blijk van waardering

Deze persprijzen zijn een blijk van waardering voor de meest inspirerende reportages van Nederlandse journalisten die in samenwerking met Toerisme Vlaanderen & Brussel, en uiteraard in alle journalistieke vrijheid, tot stand komen. Zo’n organisatie kan in een goede samenwerking met een publicist als ik (‘influencer‘) veel content en exposure verwachten.

Hoe ga ik te werk op een perstrip?

Ik raak altijd enorm geïnspireerd op mijn reizen en probeer er zoveel mogelijk uit te halen. Zowel voor mijzelf als de organisatie met wie ik werk een voordeel.

  1. Tijdens de reis post ik op mijn Instagrampagina foto’s en stories & highlights, soms een videopost, of een IGTV-video. Ik maak altijd posts die relevant zijn voor mijn volgerspubliek, wat ze altijd al van me ‘voorgeschoteld’ krijgen en ik krijg dan altijd een hoop interactie, dus ik ben ook volop bezig met de comments en de chats.
  2. Vervolgens maak ik voor mijn eigen website blogs met tekst en beeld. Van mijn trip naar Pajottenland en Brussel vorig jaar publiceerde ik de volgende blogs op deze website:

Deze blogs plug ik na publicatie weer onder mijn vele volgers: op Instagram (>5500), Twitter (>1300), Facebook (>350), Pinterest (>700), mijn nieuwsbrief (>350) en indien relevant op Linkedin (>1600).

3. Ik schreef een reportage over groene Brusselse adresjes in het blad TRAVELBOOK (oplage 15k).

4. En dan leverde de reis mij nóg wat op, te weten kennismaking met een Vlaamse mottenexpert (mijn gids op Kasteel Gaasbeek), die ik daarna interviewde voor PlusOnline. PlusOnline is met 1,3 miljoen bezoeken en 2,8 miljoen pageviews een van de grootste magazinewebsites en bereikt zowel mannen als vrouwen.

5. Ook maak ik zoveel foto’s onderweg, dat deze later altijd opduiken in andere blogs, in reportages en rubrieken voor tijdschriften, of als afbeelding in mijn boeken.

Kortom: wie mij uitnodigt, krijgt daarvoor heel wat terug 😉

Alle winnaars, genomineerden en de Vlaamse jury.

Over de Persprijs 2020

De Culturele Persprijs van Vlaanderen & Brussel ging naar Lucas Verbeke voor zijn reportage ‘Kunst van het genieten’ in AutoWeek. Inge Mink won de Persprijs Toerisme voor haar reportage ‘Spaghettistijl in Brussel’ in de Kampeer en Caravan Kampioen.

En weer naar Vlaanderen dit jaar!

Aan de persprijzen en de nominaties is – naast een officiële oorkonde – ook een Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque verbonden. Ik ben nu dus alweer door een mooie gids aan het bladeren om een nieuwe bestemming voor dit jaar uit te zoeken.

2 Antwoorden op “Wat geweldig: ik heb de blogprijs van Toerisme Vlaanderen & Brussel gewonnen”

  1. Terwijl iedereen jou op Linkedin feliciteert, doe ik het gewoon op je eigen site, hartstikke mooi geniet van deze schouderklop!

    1. Katja Staring zegt:

      Wat leuk Marcel, dankjewel voor je bericht hier! Toch altijd fijn om waardering te krijgen voor al dat geschrijf en gefotografeer en geplug!

Reacties zijn gesloten.