Vollemaansnacht in het Tiny House on Wheels

OVERNACHTEN IN DE NATUUR – Twee volle manen geleden, werd ik door Manilde van Tralaluna uitgenodigd om een nachtje te komen logeren in het Tiny House on Wheels. Ik had dat geweldige huisje al een keer mogen bewonderen in het voorjaar en nu koos ik voor een vollemaansnacht, om er in mijn uppie een nachtje door te brengen.

Het betreffende mini-onderkomen staat in Drenthe, op een natuurkampeerterrein De Voscheheugte bij het Mantingerzand, een natuurgebied met heide, bos, stuifzand en jeneverbessen. In december, toen ik er sliep, waren daar nauwelijks gasten, op een paar mensen die in een van de andere leuke kleine huisjes verbleven.

Tiny House on Wheels
Knus verblijf in een mooie omgeving.

Als je binnenstapt in deze eigenzinnige en supersfeervolle Drentse creatie, maak je eerst een ontdekkingsreis langs allerlei slimmigheden. Want alles wat je in een logeerverblijf nodig hebt, zit erop en eraan en erin.

Tiny House on Wheels
Alles is er op een paar vierkante meter en toch kun je je kont nog keren!

Wat je in een vakantiehuisje nodig hebt, is er. Douche, toilet, keuken. Er is een houtkachel, een schommelstoel, een bedbank voor het grote raam en luxe: vloerverwarming!

Het tiny house is opgebouwd uit ecologische en bouwmaterialen, zoals een wandtapijt van geperst resttextiel. Ook zijn er vele inspirerende hergebruikoplossingen toegepast. Jute zakken als gordijntjes, kratjes als keukenla, tractorzittingen als barkruk, lijmklemmen als boekenplank, steigersystemen als reling. Overal waar je kijkt zie je pientere recycling.

Tiny House on Wheels
Buiten hangen, en later door het raam naar de maan kijken.

Buiten heb je een eigen plek met hangmat en stoelen getimmerd uit oude kratten, waarvandaan je over de velden naar de zonsondergang kunt kijken, of, als je je omdraait, naar de (volle) maan.

Met een laddertje klim je naar de slaapvide, heel knus, een beetje camperachtig.

Tiny House on Wheels
Het kachelhout ligt klaar, vuurtje aan, relaxen maar.

Ik had een mandje proviand meegenomen. Eerst heb ik met redelijk wat gekluns uiteindelijk de houtkachel aan de praat gekregen, maar dat is dan op zo’n slow holiday een evenement op zichzelf, ik had er alle tijd voor. Daarna heb ik een maaltijdje in elkaar gedraaid en die heb ik op een keukenstoel voor het raam zitten eten, met zicht op de steeds hoger rijzende maan. Wat heerlijk, dikke sokken aan, boekje erbij, nog even een wandeling buiten in het betoverende maanlicht. Ik sliep heerlijk en de volgende ochtend heb ik een bakkie koffie gedronken bij Manilde en Martin, die alweer druk bezig met de volgende Tiny Houses in hun geweldige schuur.

Informatie Tiny House on Wheels

Het huisje staat op het terrein van de Vosscheheugte is een knus thee/eethuis waar je van lokale, verse, biologische producten kunt genieten, of van een speciaalbiertje, whisky of het glas wijn buiten op het terras of binnen bij het haardvuur. Ook kun je er een uitgebreide ontbijtmand bestellen.

Reserveren kan via deze website.

Meer lezen over overnachten in de natuur

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.