Supertrots op onze verantwoorde stoeptegel!

verantwoorde stoeptegel

Afgelopen vrijdag werden we ineens verrast door een telefoontje van het bedrijf dat de drukwerkbegeleiding doet voor onze uitgever. Het boek was er ineens al! De directeur kwam het hoogstpersoonlijk brengen en zo stonden Nienke en ik te juichen en te springen op ons erf: het boek is precies geworden zoals we in ons hoofd hadden. Een inspirerende, vrolijke en verantwoorde ‘stoeptegel’, Avontuurlijk Tuinieren getiteld.

Inmiddels noemen we ons boek ‘de verantwoorde stoeptegel’, een knipoog naar de verstening van de Nederlandse (en Vlaamse) tuinen. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft een volledig of grotendeels betegelde tuin. Een hovenier die ik laatst sprak had vorig jaar bij 75% van zijn klanten overkappingen staan timmeren.

En ondertussen jammeren de nieuwsberichten ons om de oren: insecten sterven uit, vogels sterven uit, de natuur wordt verwoest, we spuiten nog steeds gif over onze landbouwgronden, we kappen bomen, we hebben last van hoosbuien en ondergelopen straten of juist van extreme hitte en droogte.

Wat kun jij eraan doen? Nou, simpel! De natuur gaan bewonderen in je eigen tuin, boswachter worden van je postzegel! In ons boek Avontuurlijk Tuinieren nemen we je mee op ontdekkingstocht en we laten je zien wat je kan doen om er leven in te brengen. Je bepaalt zelf wat je doet. En als je dat doet, ga je de natuur beter snappen en zien dat je er onderdeel van uitmaakt. En ervan houden. Zelfs van slakken, wespen, spinnen. Da’s pas avontuur!

Als iedereen een paar tips (geheel naar eigen smaak) uit ons boek opvolgt, krijgen we vanzelf groenere tuinen en zo een heel natuurgebied in Nederland en Vlaanderen erbij.

Doe je mee? Ga je ook mee op avontuur? Op tuinsafari? Kom dan zaterdag 13 april naar onze lancering in Amsterdam Noord. Tijdens het Grote Plantenfeest. We geven er een tuinworkshop van 13-14 uur en daarna kun je ons boek komen bewonderen en kopen, ons vragen stellen en enthousiast worden voor een nieuwe beweging: Avontuurlijk Tuinieren!

verantwoorde stoeptegel

Meer lezen over Avontuurlijk Tuinieren

Klik op deze link

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.