Mijn kinderboek ‘Maak je eigen dierentuin’

boek maak je eigen dierentuin

SPREADNATURELOVE * Mijn boek ‘Maak je eigen dierentuin’ is uit. Deze editie is speciaal gemaakt voor de Kinderboekenweek met dit jaar als thema Gi-Ga-Groen. Het wemelt van de aanstekelijke illustraties van Kim Merel Veenman die de dieren mooi natuurgetrouw weet weer te geven en de prachtigste kijkplaten van bodem tot boom maakte.

In het boek staan de schatjes zoals egel, koolwitje en roodborstje, maar ook de spannende dieren als kruisspin, wesp, regenworm en pissebed. Met weetjes over al deze dieren en haalbare projecten hoe je ze in je tuin kunt krijgen en houden.

Dit activiteiten- en inspiratieboek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, tot 108 jaar 😉

Wat vind je in dit boek?

‘Maak je eigen dieren-tuin’ neemt kinderen mee de tuin in. Welke dieren leven daar, van grasveld tot boomtak? En hoe krijg je nog meer vogels, bijen, hommels en spinnen of egels in je tuin? In dit boek staan allerlei weetjes, tips en leuke kleine tuinprojecten. Zo leren kinderen hoe je de natuur kunt helpen en wordt de tuin een jungle waar je elke dag op safari kunt. Op zoek naar vogels en vlinders, kikkers en padden, vleermuizen of een egel!

In ‘Maak je eigen dieren-tuin’ ontdek je hoe je van jouw tuin een spannende plek vol wilde dieren maakt. Welke dieren leven er al? Welke nuttige dieren zou je kunnen lokken? En wat kun je nog meer voor ze doen? In dit boek staan allerlei projecten voor een levendige tuin. Hoe zorg je dat dieren in jouw tuin kunnen schuilen, eten, jonkies kunnen krijgen of eitjes kunnen leggen? Door het hele boek vind je safaritips om tuindieren te ontdekken. Teken bijvoorbeeld een plattegrond van je tuin. Geef de verschillende hoekjes en plekjes een naam. Zet erbij welke dieren je daar hebt gezien en wat ze doen. Pak je loep, je verrekijker of je notitieboekje. Stroop je mouwen op voor een leuk project. Zo wordt je tuin een spannende jungle, leer je hoe je de dieren kunt helpen en zorgen we samen voor de natuur.

 • Eenvoudige activiteiten en projecten voor meer dieren in de tuin
 • Maak kennis met meer dan 50 verschillende wilde tuindieren
 • Projecten om te doen voor de dieren in de tuin
 • Informatie over de bodem, gras, planten en bomen, water, de seizoenen en de nacht
 • Praktische tuin- en onderzoektips en leuke weetjes
 • Inspiratie voor uitjes naar natuurmusea, overige activiteiten, websites

Waar bestellen

Het boek ‘Maak je eigen dierentuin’ is voor € 19,95 verkrijgbaar in alle boekhandels, liefst bestel je het lokaal, of via de site van de KNNV Uitgeverij. Het boek is rijk geïllustreerd en heeft een stevige kaft.

Reviews

Oja: en de recensenten en boekenbloggers zijn enthousiast, ook fijn.

Marleen: “Eigenlijk zou elke school in Nederland en Vlaanderen een exemplaar moeten hebben en gebruiken bij de lessen biologie. Met zijn allen naar buiten en op onderzoek uit! Leer hoe nuttig alle dieren zijn en dat we vooral heel zuinig moeten zijn op de natuur.”

Mieke: “De teksten (…) zorgen er voor dat je steeds nieuwsgieriger wordt over wat er allemaal in je tuin gebeurt. De illustraties (…) zijn een waardevolle aanvulling op dit indrukwekkend boek. Een boek voor het voorjaar en de zomer maar zeker ook voor korte dagen en lange, donkere avonden.”

Jolien: “Wat ik hier zo leuk aan vind is dat in elk seizoen er weer andere dieren actief zijn. Ook staan er vele projecten in het boek, waardoor het niet uitmaakt of het winter, lente, zomer of herfst is. Er is altijd genoeg te ontdekken in je tuin.”

Mijn andere boeken

2 Antwoorden op “Mijn kinderboek ‘Maak je eigen dierentuin’”

 1. Gefeliciteerd met je nieuwe boek, Katja, het ziet er geweldig mooi, creatief en leerzaam uit! Ik zou bijna wensen dat m’n kinderen nog jong waren. Zodra ik kleinkinderen heb, ga ik het meteen bestellen! Tot gauw! Carlijn xxx

  1. Katja Staring zegt:

   Ha Carlijn, dankjewel! Zijn er al kleintjes mogelijk op komst of gaan jouw kids eerst nog even van het zorgeloze leven genieten? Het boek is overigens tot 108 jaar 😉 Tot gauw, x Katja

Reacties zijn gesloten.