Deze kerstpakketten en relatiegeschenken zijn ‘ecohip’

GROENE LIFESTYLE * Als zelfstandig ondernemer zoek ik rond deze tijd naar een geschikt relatiegeschenk voor mijn klanten, en een aardigheidje voor mensen met wie ik fijn heb samengewerkt. Misschien ben je zelf ook op zoek naar kerstpakketten of relatiegeschenken die eco, maar wel hip zijn? Ik laat je zien welke opties ik tegenkwam tijdens mijn speurtocht.

Kerstpakketten

Wat ik niet wist, is dat je al kerstpakketten vanaf 5 stuks kunt bestellen. Dat is mooi, want dan kun je ook een klein team trakteren op wat bijzonders. Op de website van Kerstpakkettenplaza vond ik twee geschikte kerstpakketten die passen bij mijn groene missie.

Kerstpakket hip & eco

Kerstpakketten eco
Kerstpakket van Zustainabox: hippe ecoproducten.

ZustainaBox is een initiatief van Manon en Ruben. Zij vullen cadeaudozen met hippe spullen om mensen te laten kennismaken met mooie producten en bijzondere ingrediënten voor een eco lifestyle. Ze zoeken ook naar lokale producten en vegan food. In hun mooie kerstpakket zitten artikelen met een ‘goed verhaal’, zoals een wenskaart met bloemzaden, duurzame bubbelwijn, Hollandse thee, een zero waste-theezeefje, vegan koekjes, chocolade en nootjes, granola van ‘gered fruit’ en een organic biertje.

Biologisch kerstpakket

Kerstpakketten biologisch
Biologisch kerstpakket: verantwoord geproduceerd.

In de supermarkt maak ik de laatste maanden steeds meer de biologische keuze, als die er is. Dan weet ik zeker dat ik geen rommel eet. Ik wil graag producten van boeren die aandacht hebben voor de natuur, die dus geen chemische producten gebruiken in hun bodemverzorging en zaai- en oogstproces. Biologisch mag je iets alleen noemen als je een SKAL-keurmerk hebt, iets wat jaren kost om te verwerven, omdat de boer aan veel eisen moet voldoen en streng wordt gecontroleerd. Een biologisch kerstpakket is dus voor mij een logische keuze. Ik zag een pakket met bijvoorbeeld biowijn, thee, diverse luxe borrelhapjes, een mix voor bananenbrood en nog wat interessante artikelen.

Ook is er op deze zelfde kerstpakkettensite bijvoorbeeld een kistje bio-wijn te bestellen, maar dat kan dan alleen vanaf 25 stuks.

Relatiegeschenken

Tijdens de beurs Show Up in de Brabanthallen in Den Bosch stuitte ik op een aantal bijzondere artikelen die als relatiegeschenk ook betaalbaar en haalbaar zijn.

Bloeiende wenskaarten

Bloom your Message (waarvan ook producten in de bovengenoemde Zustainabox) maakt betaalbare relatiegeschenken van bloeipapier. Dat is gerecycled papier waarin zaden van bloemen, kruiden en groenten zijn verwerkt. Ze maken ook kerstkaarten en doen zakelijk drukwerk, zodat je je eigen draai aan je eindejaarsgeschenk kunt geven en ook is er ‘bloeiconfetti’ van kerstboompjes of bloempjes waarin zaden zijn verwerkt. Verder zijn er bloeipotloden waarvan je uiteindelijk het stompje in de grond kunt zetten. Nou doe ikzelf altijd járen met een potlood, dus hopelijk blijft het zaad dan goed 😉

Fermenteer-trend

Wil je de foodies onder je relaties verrassen, dan geef je de Rotpot cadeau. Dat is een laboratoriumkit om zuurkool, kimchi, bubbels of roomboter mee te maken met het fermentatie-proces. Dat is een oude bereidingstechniek die helemaal hip is, de chefkoks zijn er al druk mee. Met fermenteren worden de van nature aanwezige suikers in etenswaren omgezet door gisten en bacteriën in milde zuren. Je kent het misschien al van kombucha of kefir. Met de rotpot kun je lekker experimenteren. Bijvoorbeeld met restjes groenten of zuivel. Ook zijn er rotpot-sets waarmee je ketchup, gemberbier of bubbelwijn kunt maken.

Gezeefdrukt linnen

Frohstoff is een ambachtelijk merk uit Hamburg, In een atelier zeefdrukken de makers prachtige prints op linnen. Alle producten maken ze met de hand. Zoals bijzonder tafellinnen, in de no waste-trend een setje linnen koffiefilters en brood- en groentezakken, maar ook een mondkapjesnaaiset: hét geschenk om 2020 mee af te sluiten…

Relatiegeschenk van het jaar 2020: een mondkapjesnaaiset…
Frohstoff wordt in Nederland vertegenwoordigd door Kibe Design via info@kibedesign.com

Groene boeken

oekeBn voor bloemliefhebbers of mensen die hun tuin natuurlijker willen maken.

En als je dan liever iets ‘groens’ te lezen geeft, dan kun je natuurlijk denken aan een van de boeken die ik schreef, in de serie Avontuurlijk Tuinieren, of het boek Liefde voor dahlia’s. Lees meer over deze boeken in deze blogs:

Deze blog schreef ik in samenwerking met Kerstpakkettenplaza.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.