Kom dromen over je toekomst op het Green Dream Festival

Green Dream festival

PLANTAARDIGE LIFESTYLE * Droom jij ook van een groene toekomst? Waarin je je verbonden voelt met de natuur? Vernieuwende vormen van landbouw? Met gezonde voeding en eerlijke producten die lokaal aangeboden worden? Wil je gelijkgestemden ontmoeten die samenwerken om de wereld van morgen veerkracht te geven? Kom naar het Green Dream festival op 24 en 25 juni in Hilvarenbeek. Ik ben het hele weekend aanwezig en geef er een workshop.

Het Green Dream Festival is een all inclusive weekend vol beleving, nieuwe kennis, ontmoeting en gezelligheid met als doel de wereld van morgen op een nieuwe manier vorm te geven:

  • Een programma vol praktische workshops, inspirerende lezingen van professionals uit de praktijk
  • Heerlijke muziek met ‘voetjes-van-de-vloer-garantie’.
  • Lekker buiten op een prachtige locatie
  • Ontdek inspirerende projecten op het gebied van regeneratieve landbouw, permacultuur en voedselbos
  • Goed eten, lekker drinken (diner en lunches inclusief) 
  • Ruimte voor ontspanning en voor een feestje
  • Luister en deel verhalen rond het vuur
  • Met je tentje overnachten op de camping!

Samenwerken met de natuur

Een van de initiatiefnemers, Raymond Landegent: “In 2020/2021 volgde ik een jaarcursus Permacultuur bij Puur Permacultuur van Martijn Ballemans. Daar ging een wereld voor me open hoe je kan samenwerken met de natuur en hoe je deze ontwerpfilosofie kunt toepassen op vele gebieden in het leven: wonen, werken, voedsel(productie), je leefomgeving en je eigen persoonlijke ontwikkeling. Het is een prachtige ontwerpmethode die ik graag verder de wereld in help met mijn stichting Groenemorgen. 

Tijdens die cursus is het balletje gaan rollen tussen Martijn en mij en hebben we de droom uitgesproken om een Permacultuur Festival te gaan organiseren. Dit is het Green Dream Festival op 24 en 25 juni op een natuurcamping in Hilvarenbeek. Vol met workshops, lezingen, inspirerende sprekers die met permacultuur en voedselbossen bezig zijn en veel ruimte voor ontmoeting. Zodat groene dromen kunnen groeien. Want door samenwerking komen we verder. Onze ambitie is om er een jaarlijks duurzaam festival van te maken.”

Dompel je onder in de groene inspiratie

Op 24 en 25 juni op een prachtige locatie in Hilvarenbeek dompelen de organisatie en tientallen vrijwilligers, workshopleiders en sprekers je onder in de wereld van permacultuur, voedselbos en regeneratieve landbouw. Een weekend waarin we het inhoudelijke combineren met het aangename. Overdag kennis opdoen, ‘s avonds voetjes van de vloer! Zaterdagavond is er live muziek: een mooi middel voor menselijke kruisbestuiving.

Sprekers en workshopgevers

Wouter van Eck, Madelon Oostwoud, Louis de Jaeger (voedselbosheld uit België), The Pollinators, Sjef van Dongen, Marc Siepman, Renz Pijnenborgh (befaamde eco-architect), Taco Blom, Geert v/d Veer (Herenboeren) en nog zo’n 25 anderen. Ik geef op zaterdagmiddag de interactieve workshop kruidenspiraal bouwen.

Early Bird Tickets en info

Early bird tickets zijn verkrijgbaar tot eind maart, daarna wordt de prijs hoger – als ze dan al niet zijn uitverkocht, er zijn maar een beperkt aantal beschikbaar wegens de kleinschalige opzet. Check de site voor informatie over het programma en ticketverkoop, en volg het festival op Instagram.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.