Video van mijn Friday Flatlay-proces

DailyGreenspiration

Ik maak al een tijdje zogeheten flatlays: een trend op Instagram om dingen van bovenaf te fotograferen. Ik begon met een takje, een bloem en een schelp en kreeg op een gegeven moment de smaak te pakken. Inmiddels maak ik elke vrijdag voor mijn Instagram-account @DaiyGreenspiration een uitgebreide flatlay-collage van de elementen die ik op dat moment in mijn tuin tref of in de natuur waar ik die week ben.

Ook maak ik ze inmiddels in opdracht!

Het is elke week weer een uitdaging voor mijzelf. Ik wil steeds iets verschillends maken. Dat betekent: andere items bij elkaar scharrelen, andere ondergrond kiezen, ander thema bedenken. In de winter soms best een opgave. Ik heb nu ook een hele ladekast vol met gedroogde flora en gevonden houtjes, schelpen, eikels, kastanjes… Lucie de Bock-Beck interviewde me er eerder over.

Inmiddels puzzel ik soms bijna wel 2 uur aan 1 creatie, dus pfoeh, een beetje waardering is dan heerlijk 🙂 Het is dus altijd fijn om de enthousiaste reacties van volgers te lezen.

Het is een mooi proces om de composities te maken, ik word echter steeds kritischer en pietluttiger. Dus het is een boel geschuif en gemier tot ik tevreden ben, en zelfs dan had ik nog best een uur kunnen doorgaan met perfectioneren. Maar op een gegeven moment… is het gewoon genoeg!

Foto- en videografe Anne van Gelder kwam laatst bij mij in Drenthe langs om een filmpje te maken van mijn maakproces:

Romantisch?

Oja: het ziet er heel romantisch uit zo buiten. Dat lukt alleen bij zeldzaam windstil weer… De meeste flatlay-collages maak ik binnen, want buiten waaien de ‘props’ (fototaal voor attributen) te vaak weg ;-D

Rechtsonder: foto van mij in actie, genomen door Anuschka Odau van Miss Flatlay / Hipaholic.

 

 

 

 

 

 

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.