Ik heb een rubriek in de ANWB Kampioen!

ANWB Kampioen

Mijn zogeheten flatlay-foto’s werden opgemerkt op Instagram door de redactie van de ANWB Kampioen. Nu maak ik dit jaar voor elk nummer een wandeling of fietstocht, die onderdeel is van de vele themaroutes die de ANWB biedt. En daarbij maak ik een flatlay, van de items die ik tijdens de route in de natuur vond.

Ik word dus betaald voor de dingen die ik het allerleukst vind: buiten zijn, jutten, fotograferen en schrijven. Wat een blijdschap!

ANWB Kampioen
Mijn rubriek. Normaal maak ik mijn foto’s zelf, maar deze flatlyfoto is genomen door food-fotografe Lucie Beck, want ik kreeg het met mijn eigen toestel destijds niet scherp genoeg voor print, inmiddels heb ik een eigen camera.

De eerste route is een strandwandeling in het Zuid-Hollandse Rockanje. Deze kan ik van harte aanbevelen, strand, duin en bos wisselen zich daar mooi af in dit natuurgebied. De duinen van Voorne vormen een belangrijk natuurgebied in West-Europa, want er groeien zeldzame planten, zoals wilde orchideeën. Ook leven er bijzondere dieren als de groene specht en de nachtegaal.

Een bijzondere ‘groene’ plek’ om hier wat te eten en drinken, is duurzame Paviljoen Aan Zee. Op een duintop prijkt dit ronde gebouw. De ledverlichting krijgt stroom van zonnepanelen en twee windmolentjes. De kok kookt op hout. Ook voor de verwarmings- en koelinstallatie en waterzuivering zijn slimme trucs bedacht. De informatiepanelen bij de uitkijktoren geven uitleg.

ANWB Kampioen

Over ANWB Kampioen

De ANWB Kampioen is per februari vernieuwd, bestaat al meer dan 130 jaar en heeft inmiddels 5,4 miljoen lezers. Dat maakt van de Kampioen het grootste familieblad van Nederland met een breed publiek dat 10 keer per jaar voor elk wat wils biedt: artikelen over recreatie, toerisme, verkeer, vervoer en milieu.

Strandwandelen a la ANWB Kampioen

Zie deze site voor meer strandwandelingen in Nederland.

 

 

 

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.