Op vakantie in eigen tuin

vakantie in eigen tuin

AVONTUURLIJK TUINIEREN * Deze zomer blijft menigeen in eigen land of zelfs thuis. Maak het jezelf gemakkelijk en richt je tuin in als vakantieparadijs! Deze fotoblog brengt inspiratie voor loungen, borrelen, picknicken, party’s, koffie- of theeleuten, lezen, middagdutjes, sterren en vogels kijken en… kamperen. Zo ga je op vakantie in eigen tuin.

In deze ‘dubbeldikke’ aflevering van Achtertuin TV vind je nog meer tips en ideeën voor je tuinvakantie.

Tips voor een vakantie in eigen tuin

Picknickontbijt

vakantie in eigen tuin - ontbijt
Verras je huisgenoten met een frisse en fruitige ochtendpicknick.
Dit minikrukje (ook handig om te gebruiken bij tuinklusjes waarbij je moet bukken, zoals wieden) en het keramiek heb ik gekregen van Roads Maakt, een sociale onderneming in Amsterdam die mooie interieurartikelen met de hand maakt.

Koffiecorner

Ochtendkoffie op het stoeltje naast de keukendeur.

Pink party

op vakantie in eigen tuin  - pink party
Verzin een (kleur)thema en versier je terras- of picknicktafel in die sfeer met alles wat je in huis kunt vinden.

Tea for two

vakantie in eigen tuin
Gezellig samen thee drinken in de tuin met zelfgeplukte verse kruidenthee en eigengemaakte fruittaartjes en andere hapjes met eetbare bloemen en planten.

Middagdutje doen

Even een tukje doen…

Ibiza Garden

op vakantie in eigen tuin  - ibizagevoel
Haal het Ibiza-gevoel naar je tuin met gehaakte hippiekleden, roze bloemen en verse vruchten. En een boek over een zuiderse bestemming.

Jungle-bieb

op vakantie in eigen tuin  - lezen
Eindelijk die boeken lezen, of herlezen.
Haal ook je kamerplanten naar buiten!

TIP Boek uit? Breng het naar de kringloopwinkel (en zoek een nieuwe titel), of maak een fietstocht langs privé-boekenstalletjes om te ruilen.

Mijmerstoel

op vakantie in eigen tuin - mijmeren in stoel
Gewoon een beetje wegmijmeren, dat mag op vakantie!

Boerenborrel

Op het geruite kleed met zicht op de paardenwei: een ideale plek voor een boerenborrel.

Languit loungen

Alle kussens verzamelen! Languit loungen in het gras.

Heerlijk hangen

Het ultieme vakantiegevoel krijg je toch wel in een hangmat! Ik hing de mijne in de kapschuur, en heb ook nog een grote gele uitgezocht voor tussen de bomen. Daar kun je met z’n tweeën in bungelen, gezellig.

Tuinkantoor

Wie deze zomer toch aan de slag moet: maak een tuinkantoor! Thuiswerken krijgt een andere dimensie als je het buiten doet.

TIP Vooral geschikt voor luchtige klusjes als e-mail checken, stukken lezen. Telefoneren en beeldbellen: graag binnen 😉

Vogels spotten

Maak je eigen vogelspothut met een wasrek en groene doeken. Zet een vogelvoederplankje in de buurt. Pak je verrekijker en je camera, en wie weet schiet je deze zomer een topfoto.

TIP zet je foto’s op Insta met #spreadnaturelove erbij, wie weet kom je in mijn zondagse natuurfotocollage.

Sterrenkijken

En, iets voor avondmensen: ga sterrenkijken! Zet ‘s avonds laat een comfortabele stoel en neer, installeer een sterren-app om uit te zoeken wat je ziet, of geniet gewoon zonder schermpje.

TIP

  • Google Sky Map (Android) of SkySafari (Iphone)
  • Star Chart, virual reality-app waarmee je je telefoon kunt richten op de sterren en dan extra info krijgt.
  • SkyView om sterren te identificeren.

Nachtje kamperen

Zet de tent op en ga een nacht kamperen in je tuin. Zo beleef je je eigen stukje groen op een heel andere manier.

’s Nachts, dan leeft de tuin door, maar met heel andere bewoners. Die komen pas in de schemer of het holst van de nacht tevoorschijn. Tientallen nachtvlinders gaan er op uit. Vleermuizen zwieren langs de boomtakken. Egels ritselen en snuiven onder de struiken en een muis schiet weg. In het web van een spin spartelt een libel, dit is zijn einde. Een nachtvlinder blijft maar fladderdansen rond een lantaarnlamp.
En dan zijn er nog de uilen. Geruisloos vliegen ze door het schemerdonker, op zoek naar een prooi. Ze hebben rust en ruimte nodig, en zoeken daarom hun heil graag in grotere tuinen en gebieden. Het komt steeds vaker voor dat in een stadstuin waar oude bomen in de buurt staan een bosuil opduikt, als die een muis heeft gespot. (fragment uit mijn boek: Maak je eigen jungle)

DIY-tuin

Voor wie niet kan stilzitten, twee duurzame hergebruiktips: maak tafelkleedhangers tegen wegwaaien van oude sleutels en bretelclips, of naai een patchwork tuinkussen van oude lapjes.
Fijne tuinvakantie!

Hoe vier jij vakantie in eigen tuin?

Laat het me weten!

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.