Instagram-hashtag #spreadnaturelove meer dan 100.000 keer gebruikt

GROENE LIFESTYLE * Enkele jaren geleden besloot ik op Instagram mijn liefde voor de natuur te delen. Ik begon met mijn account @DailyGreenspiration en bedacht even later de hashtag #spreadnaturelove. Om die bekender te maken, begon ik elke zondagavond een post te plaatsen met 9 bij elkaar passende foto´s van mensen die deze hashtag hadden gebruikt. Dat groeide uit tot jarenlang élke zondagavond plaatsen van zo´n collage. Begin deze zomer werd de hashtag voor de honderdduizendste keer gebruikt!

De collages die ik elke zondag maakte, zo’n vijf jaar lang.

De door mij bedachte hashtag #spreadnaturelove staat precies voor wat ik wil uitdragen: samen de liefde voor de natuur verspreiden, door zoveel mogelijk mensen met bijzondere beelden enthousiast te maken voor de schoonheid van dieren, planten of landschappen die je zomaar kunt treffen, zelfs pal om de hoek of in je eigen tuin.

Vijf jaar elke zondag

Ik heb zeker zo’n vijf (!) jaar lang élke zondag een collage gemaakt en geplaatst. Dat bracht heel wat natuurliefhebbers samen. Ook leuk: er zaten zelfs volgers klaar voor hét moment, benieuwd of het ze was gelukt een plekje in de collage te verwerven. Veel natuurliefhebbers leerden elkaar via de hashtag kennen en ook mensen uit het buitenland deden eraan mee. Er waren zoveel imponerende beelden om uit te kiezen en ik werd steeds vaardiger in het maken van sfeervolle collages, die pasten bij de ´mood´ van het seizoen. Ik koos foto’s uit op tint, sfeer, onderwerp en zo mogelijk zeer verschillende makers zodat iedereen aan de beurt kon komen. Zelfs heb ik nog eens een Instameet (ontmoeting) van Instagrammers die de hasthag gebruikten georganiseerd, samen met Natuurmonumenten.

Knettervaak gebruikte hashtag

Inmiddels is de hashtag dus knettervaak gebruikt, en was ik zelf eventjes toe aan een pauze en die drang om elke zondag wat te moeten posten. Maar… ik heb wat bedacht. Komende maanden plaats ik in samenwerking met steeds weer een andere natuurtekenaar die actief is op Instagram een tekening die is geïnspireerd op een foto die is geplaatst met de hashtag #spreadnaturelove erbij. De tekenaar draagt de pen steeds weer over aan een volgende illustrator.

Illustrator 3 september 2023

De eerste illustrator die ik uitnodigde om het startschot te geven is Marion Ooijevaar van @connectingwithnature.nl Wij volgen elkaar al jaren en hebben soms grappig genoeg op dezelfde dag eenzelfde foto gepost van een natuurverschijnsel, dat ik spotte in Brabant en zij tegelijkertijd in de Betuwe. Het is leuk om elkaar op deze manier wekelijks online te ontmoeten en we hebben elkaar al regelmatig ‘in het echt’ ontmoet en zelfs meegedaan aan een televisieprogramma van Omroep Gelderland met Harm Edens!

Marion koos een foto van een koninginnenpage die Marjolein van @hetbloemenmeisjemarjolein op haar account plaatste.

De eerste #spreadnaturelove illustratie op 3 september 2023 van Marion Ooijevaar van @connectingwithnature.nl geïnspireerd op een foto van @hetbloemenmeisjemarjolein
De illustratie van 1 oktober 2023 door Monique Dessing van @pixelsinhetgroen geïnspireerd door een foto van @erna_vogelsinbeeld

Sociale media = inspirerend

Ook al mopperen veel mensen dat sociale media te veel aandacht en energie kosten, ik vind het er vooral enorm inspirerend. Ik ontmoet en trof er zoveel gelijkgestemden, dat ik er écht nog wel even doorga met mijn missie, namelijk #spreadnaturelove.

Ben je zelf kunstzinnig actief op Instagram en wil je ook een keer meedoen met mijn nieuwe actie? Laat het me dan weten via de chat op Insta!

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.