Doe mee met Achtertuin TV!

QUARANTAINE-TIP * Zojuist gelanceerd: Achtertuin TV, om iedereen met ‘huisarrest’ te inspireren de tuin in te gaan, de lente te ervaren. En: stress kwijt te raken. Want dat kan zo goed in de natuur. Van groen word je rustig en happy.

Wat een turbulente tijd, ik was helemaal mijn focus kwijt afgelopen week. Werkzaamheden gingen op hold, collega’s met wie ik projecten doe, hadden wel even wat anders aan hun hoofd, en dan ook nog steeds dat nieuws volgen over de laatste ontwikkelingen en besluitvorming rondom het cornonavirus, én al het gecommunniceer daarover in appgroepen en op sociale media…

Zo ontstond Achtertuin TV

Wat kan ík doen, vroeg ik me af. Iedereen was allemaal bezig met van die hartverwarmende initiatieven of razendsnelle online thuiswerkoplossingen… Gisterochtend (donderdag) wist ik het: ik kan doen wat ik altijd doe: mensen inspireren te genieten van natuur en tuin. Voor degenen die nu ‘huisarrest’ hebben en thuis zitten, soms op een kluitje met andere huisgenoten in alle leeftijden, soms alleen.

En in deze tijd kunnen dingen zo heerlijk snel gaan. Ik appte een paar Instagrammende tuinvrouwen of ze mee wilden doen en een video wilden sturen, die riepen allemaal ja, zelfs diegene die zélf nota bene dagelijks in een OK in een ziekenhuis staat. Ze namen een introductiefilmpje op, kwamen met voorstellen en daar is het op vrijdagmiddag: Achtertuin TV.

Achtertuin TV is bedoeld om samen de lente te vieren, om even spanning kwijt te raken, om creatief bezig te zijn, om ideeën voor je tuin te krijgen, om te genieten, van groen, van de natuur, want die gaat gewoon door. De mensheid verkeert in een enorme stress-situatie, maar de hommels blijven vliegen, de vogels blijven nesten bouwen en de planten blijven groeien. Geniet daarvan, en word zo een beetje rustiger.

#achtertuintv

Iedereen mag meedoen met Achtertuin TV. Zet op Instagram je eigen filmpje met achtertuininspiratie en – verwondering, maar ook: klusprojecten, miniconcertjes, recepten, yogales of kunstige trampolinesprongen vanuit de achtertuin. Allemaal om anderen te laten zien wat ook zij in hun achtertuin kunnen doen. Zet de hashtag #achtertuintv erbij, en wie weet nemen we je video op in de volgende uitzending en sowieso ziet iedereen jouw bijdrage via de hashtag.

We gaan dagelijks uitzenden op mijn IGTV-kanaal @DailyGreenspiration. En hoe lang het ‘televisiestation’ blijft bestaan? We weten het niet. Voor zolang het duurt!

Normaliter Instagram ik in het Engels, nu in het Nederlands. Ik wil mijn buitenlandse volgers uitdagen zélf hun eigen ‘Backyard TV’ te starten in hun eigen land.

Hoe kom je in een uitzending?

Afleveringen bekijken:

Waarom is groen goed voor je?

Waarom de natuur en groen om je heen nu, en altijd, goed voor je is? Lees het hier.

Tot in de achtertuin!

Achtertuin TV in de media

Artikel van Merlin Mulder in het Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad, Noord-Hollands Dagblad, Alkmaarse Courant, Gooi- en Eemnalnder, IJmuider Courant en Gooi- en Eemlander 24-3-2020
Peter Nefkens van de Meppeler Courant schreef dit mooie stuk op 25-3-2020.

Ook de website van Radar besteedde aandacht aan Achtertuin TV, met dank aan Yvonne Koops/

2 Antwoorden op “Doe mee met Achtertuin TV!”

  1. ziet er super uit , ben meteen fan

    1. Katja Staring zegt:

      haaa geweldig, súper, nou, wie weet kun je ook wel een kleine inspirerende minimovie in je achtertuin opnemen Rémi 😉

Reacties zijn gesloten.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.