Mijn nieuwe boek is er: Van Tegeltuin naar Jungle

van tegeltuin naar jungle

PLANTAARDIGE LEEFSTIJL * Deze week is mijn nieuwe boek Van Tegeltuin naar Jungle verschenen bij de KNNV Uitgeverij. Vorig jaar rond deze tijd begon ik met het onttegelen van mijn eigen achtertuin en binnen 6 maanden had ik een groene oase. Net zo onderhoudsvrij, maar duizend keer interessanter.

Wil je ook een metamorfose voor je tegeltuin? Volg de tips in het praktische boek ‘Van tegeltuin naar jungle’.

Met dit boek daag ik tegeltuinbezitters uit om bij te dragen aan de groene revolutie. Een tegeltuin kun je binnen een jaar omtoveren tot een groene oase vol leven.

Ik wipte tegels, bouwde stapelmuurtjes, een kruidenspiraal, een sleutelgattuin voor groenten, een wadi…En onderwijl maakte ik dit boek. Met interviews en voorbeelden van allerlei tuiniers en ecohoveniers van Wilde Weelde laat ik zien hoe je heel makkelijk ruimte voor planten en dieren kunt maken, hoe je materialen opnieuw kunt gebruiken en op welke manier je aan planten kunt komen. En dat allemaal budget- en klimaatvriendelijk, onderhoudsarm én goed voor de biodiversiteit.

Alle projecten zijn eenvoudig uitvoerbaar en leuk om te doen. Daarna heb je een prachtig resultaat: je eigen levendige, groene jungle.

Het boek kost 24,95, is 206 pagina’s dik en uitgegeven bij KNNV Uitgeverij. Met illustraties van Petra Baan. Het boek kun je bestellen bij je eigen boekhandel, online, of in mijn webshop.

Beluister en bekijk de reportages van programma Vroege Vogels

Komende zondag hoor je me erover vertellen op de radio bij Vroege Vogels op Radio 1 (iets na negenen) en hier zie je het filmpje dat het reportageteam maakte in mijn tuin en bij de tuin van buurthuis Rooseveltplein in Tilburg, waar ik dit jaar het hele vergroeningsproces volg.

Andere media over ‘Van tegeltuin naar jungle’

Zelf schreef ik een artikel over de totstandkoming van mijn boek voor het Vlaams-Nederlandse tijdschrift CG-Concept.

Activiteiten rond het boek ‘Van tegeltuin naar jungle’

2 Antwoorden op “Mijn nieuwe boek is er: Van Tegeltuin naar Jungle”

  1. Ria van Son zegt:

    Erg goed bezig Katja .

    Leuk om wat van.je te zien

    1. Katja Staring zegt:

      Dankjewel Ria, lief om een reactie te krijgen, groetjes Katja

Reacties zijn gesloten.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.