Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Kom deze zomer naar mijn workshops bij Singer Laren

WORKSHOPS * Komende zomer organiseert museum Singer Laren een serie zomeractiviteiten in de tuin. Ik mag er ook twee middagen vullen. Op woensdag 7 juli en woensdag 25 augustus ben ik van de partij met twee verschillende inspiratieworkshops op het gebied van tuinieren.

Het museum Singer Laren heeft sinds enkele jaren de Singertuin. Deze is ontworpen door de wereldberoemde tuinarchitect Piet Oudolf. Het is zijn eerste beeldentuin, die theater, villa en museum met elkaar verbindt. Ik ben fan van Oudolf en ben dus vereerd dat ik op zijn gedachtengoed mag aansluiten met twee van mijn tuinworkshops.

Met mijn workshops hoop ik je te inspireren met veel plezier je eigen tuin leuker en groener te maken. Ook neem ik mijn boeken mee, zodat je die kunt inkijken en eventueel aanschaffen.

7 juli: Inspiratieworkshop ‘Zo maak je je eigen Avontuurlijke Tuin’

Op woensdag 7 juli geef ik een workshop Avontuurlijk Tuinieren. Ik vertel hoe je in één seizoen je tuin een stuk groener, levendiger en avontuurlijker maakt. Ik laat je zien hoe ik mijn tuin Verderland in Tilburg in 4 maanden tijd van een kale groene akker heb vergroend tot een bloemen- en bijenparadijs waar je ook nog uit kunt proeven, want ik heb vele eetbare planten. Ik leg je uit wat de filosofie is van Avontuurlijk Tuinieren en daag je uit om voor je eigen tuin een (schets)plan te maken. Je mag me alle tuinvragen stellen die je wilt. Na deze workshop ga je naar huis met veel inspiratie voor je eigen tuin die je dit jaar nog in praktijk kunt brengen.

25 augustus: Inspiratieworkshop ‘Zo maak je je eigen dahliatuin’

Op woensdag 25 augustus leg ik uit hoe je een fantasisch pluktuin(tje) maakt volgend jaar, met dahlia’s in de hoofdrol. Hoe geweldig is het om vanaf juli tot begin november je eigen bonte boeketten in huis te laten stralen en er ook in de winter nog droogboeketten en kransen mee te maken?

Ik ga je de volgende dingen laten zien:

  • voorbeelden uit mijn eigen tuin(en).
  • voorbeelden uit bezienswaardige professionele pluktuinen uit heel Nederland waar je de komende weken inspiratie kunt opdoen.
  • tips voor Instagram-accounts met praktische en adembenemende bloemen en toegankelijke informatie over zaaien en kweken.
  • adressen voor goede en bijzondere kwekers en webshops.

Na deze workshop kun je als beginnend ‘bloemtuinier’ vanaf komend voorjaar floreren met je eigen onbespoten bloemen en direct beginnen met een plannetje daarvoor.

Informatie en boekingen lopen via het Singer Museum

Zomertip: rondleiding Oudolf-tuin Singer Laren

Wat maakt de Singertuin een beeldentuin en hoe heeft Oudolf daar met de beplantingen rekening mee gehouden? Tijdens een tuinrondleiding ontdek je het. Je kunt deze rondleiding boeken bij het museum.

Geef een antwoord