Snuffelen in de Weleda-tuin in Zoetermeer

Weleda

BIJZONDERE TUIN * Cosmeticamerk Weleda heeft tuinen waar medewerkers de ingrediënten voor oliën, shampoos, zeep en crèmes verbouwen. Ik bezocht de tuin in Zoetermeer. Op sommige dagen is die open voor een select publiek en worden er rondleidingen gegeven.

Het is interessant om deze groene plek pal op een industrieterrein te bezoeken. Ook de verhalen over antroposofisch en ‘biodynamisch’ tuinieren te horen van tuinier Jan Graafland zijn bijzonder. Hij geeft een fascinerend inzicht in zijn samenwerking met Moeder Natuur op de manier waarop het cosmeticamerk ook werkt.

Weleda

Vlecht je naam met twijgen!

Weleda

Goeie plantenbordjes.

WeledaWeleda

Flinke papaver en een serene Centaurea montana, een bergkorenbloem.

WeledaWeleda

De Angelica Archangelica (Engelwortel) zorgt voor indrukwekkende bloemen. De plant heeft antibacteriele- en antischimmel-bestanddelen. De olie van de wortel wordt gebruikt voor aromatherapie.

Anthroposophische filosofie: als een plant ergens wil groeien, dan moet je dat toelaten. Je zou ‘m eventueel kunnen ‘gidsen’ naar een plek waar je ‘m liever wilt hebben. Maar: laat gaan. Heerlijk mindful tuinieren is dat, ik vind het wel wat. 😆

Weleda

Bijen houden is essentieel voor het proces van bestuiven en dus bevruchten van planten.

Weleda

Info over de Weleda-tuinen

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.