Engelse tuinreis & Chelsea Flower Show vanuit je tuinstoel

TUINEN KIJKEN * Helaas kunnen we nu niet naar Groot-Brittannië op tuinenreis, maar het land van gepassioneerde tuiniers heeft daar natuurlijk wat op bedacht. De RHS Chelsea Flower Show vindt dit jaar digitaal plaats met online cursussen en een bloemenshow. Ook kun je de duurzame tuin van Prince Charles bekijken en andere beroemde tuinen via je device bezoeken.

Chelsea Flower Show vanuit je leunstoel

Altijd al eens naar de RHS Chelsea Flower Show gewild? Nou dat kan nu! De wereldberoemde en toonaangevende bloemenshow is van 19 tot 23 mei veelal gratis online te bezoeken. Er zijn virtuele tuinevenementen, gezinsvriendelijke activiteiten, rondleidingen en lezingen. Ook kun je deelnemen aan vraag-en-antwoordsessies met Royal Horticultural Society-adviseurs en special guests en tuinberoemdheden.

Bezoek de achtertuin van Prins Charles

Maak een virtuele tour door Highgrove Gardens, de residentie van Prins Charles. Tijdens de rondleiding zie je de diverse seizoenen van het jaar. Prins Charles was nauw betrokken bij het tuinontwerp en legde veel nadruk op duurzaamheid. Highgrove staat bekend als een van de meest inspirerende en innovatieve tuinen van Groot-Brittannië.

Bewonder de kleurrijke tuinen van Hidcote Manor

In Gloucestershire (Cotswolds) op het landgoed van een 17e-eeuws herenhuis, ligt een van de meest speciale tuinen van Engeland. Die is wel 40.000 vierkante meter groot en in 1907 aangelegd. De tuin is bijzonder vanwege de grote aandacht voor het kleureffect van bladeren en bloemen en exotische planten uit verre landen. Ook geroemd zijn de ‘buitenkamers’, gescheiden door heggen en muren. Het terrein wordt al sinds de jaren veertig beheerd door de National Trust. Hidcote toont drie 360°-rondleidingen via deze website.

Extravagante tuin van een Rothschild-telg

Waddesdon Manor and Gardens in Buckinghamshire werd eind 19e eeuw gebouwd door de beroemde baron Ferdinand de Rothschild. Hij droomde van een Frans kasteel om extravagante feesten te organiseren. Je kunt het grote herenhuis, de tropische vogelkooi en de imposante tuinen online verkennen.

De Victoriaanse kassen in Kew Gardens te Londen.

Kew Gardens in vogelvlucht vanuit een drone

Kew Royal Botanic Gardeens is de oudste botanische tuin ter wereld en bevindt zich in Londen. Het ligt in het zuidwesten van de stad, op zo’n 120 hectare. Hier wordt een collectie van meer dan 30.000 verschillende plantensoorten beheerd. Vaak exotische soorten uit verre oorden, meegenomen van voormalige kolonies en door plantverzamelaars en wereldreizigers. Met deze video-rondleiding ren en vlieg je over de iconische kas, pagode en door de rustgevende (en bezoekerloze) tuinen van Kew.

Foto’s: Visit Britain, foto header: Helen Fickling

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.