Video voor Landal GreenParks en OERRR Natuurmonumenten

Voor een actie die Landal GreenParks samen met OERRR Natuurmonumnenten organiseert in het kader van de WildeBloemen-campagne, werd ik gevraagd wat te komen vertellen over… wilde bloemen. In een video. Spannend en leuk!

Vlot uit de strot

Op een vrijdagmiddag in het park Rabbithill op de Veluwe namen de makers van Uhu Productions de video op. Het was af en toe een paar keer herhalen, omdat ik of de tekst net niet vlot uit de strot kreeg, of er net een grote camper-polonaise achter me langs reed, of een grote vrachtwagen aan kwam rijden om te laden en lossen. Het kwam goed. Het geheel is rap gesneden en gemonteerd met veel aanvullend beeld en informatie.

Mijn boodschap

Het voortbestaan van vele insecten wordt bedreigd, dus laten we er wat aan doen! Mijn boodschap: ga van planten houden, ook van onkruid, want daar komen insecten op af die de bloemen van onze voedselgewassen bestuiven zodat er vruchten aan groeien. Zonder insecten geen appel, aardbei, jam of patatje! Leg een gastvrije fladderroute, of open een nectarcafé in je tuin of straat. Het actiepakket met wildebloemenzaadjes kun je bestellen via de genoemde link.

De video:

Meer info over Landal GreenParks en wat ze doen aan groen.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.