Kleurtherapie in de natuur helpt tegen de winterblues

Colourtherapy in Nature

GROENE LIFESTYLE * Baal je van de naderende winter? Ga ‘m positief tegemoet en geef jezelf een 10-daagse kleurtherapie in de natuur! Daar knap je echt van op.

Ooit deed ik in november mee met een challenge van fotografe Else Kramer die een tiendaagse Colour Therapy organiseerde. Het was de bedoeling met je fototoestel of smartphone op kleurenjacht te gaan.

Dat bleek een steengoede manier om de winter op een heel andere wijze in te gaan. Ik ontdekte dat er nog zoveel kleur in details te vinden was.

Elke dag kreeg ik van Else een e-mail met de kleur van de dag die je moest fotograferen en op sociale media delen. Elke nacht was ik al reuzebenieuwd welke tint de volgende dag mijn visuele gids zou zijn. Mijn persoonlijke uitdaging was die kleur in de natuur te vinden. En: DRIE posts per dag te plaatsen op Instagram.

Het lukte en ik had er groot plezier in!

Dus als je inspiratie eeen beetje wegzakt deze maanden, ga in kleurtherapie. Het zal je goed doen.

Colourtherapy in nature

Geel

De eerste kleur was geel. Ik zag het overal terwijl ik fietst door de straten, dus ik stapte regelmatig even af. Er zit zelfs geel op boomschors. 💛

Colourtherapy in Nature

Donkerblauw

De hemel en het water van het Naardermeer, mijn dagelijkse wandelbestemming 💙 Ik dook in een bosje om deze sleedoornbes te fotograferen. In Amsterdam zag ik een mooie tegel in Jugendstil, een design stijl van een eeuw geleden, gebaseerd op gestileerde natuur-elementen.

Colourtherapy in Nature

Bruin

Bruin is een ook schitterende kleur. Het krokante van elzenkatjes! De machtige kleur en textuur van galnoten! Het herfstblad van de appelboom in de achtertuin.

Colourtherapy in Nature

Roze

Hmm… Is het roze, is het rood, is het oranje?

Ik haalde een bloem uitelkaar om ‘m te herontwerpen.

Roze is een kleur die niet meer zo makkelijk te vinden is in de natuur rond november, maar deze hortensia in mijn voortuin laat nog wat van zijn oorspronkelijke kleur zien 💕

Colourtherapy in Nature

Wit

Wit is de laatste kleur van deze hortensiabloem, die binnenkort uitelkaar kruimelt. Wit is niet zo moeilijk te vinden nu, want het heeft ‘s nachts een beetje gevroren, waardoor alles een suikerlaagje leek te hebben. Ook wit: de sneeuwbes Symphoricarpos albus.

Colourtherapy in Nature

Groen

Hypnotiserende hederabloemen 💚 Gras in een gebroken stoeptegel: vier het feit dat moeder natuur altijd weer haar eigenwijze weg vindt 💚 Fascinerende groene bes (net een piepklein tomaatje) die later zwart wordt, van de giftige zwarte nachtschade, Solanum nigrum

Colourtherapy Nature

Oranje

Meteen vlak bij huis trof ik knaloranje aan in de steeg. In Amsterdam hingen de trossen vuurdoornbessen tegen de muren bij 🍊 station Amsterdam Muiderpoort. De enige bloem in mijn tuin is nog deze olijke chrysant.

Colourtherapy Nature

Rood

Zoekend naar rood ❤ Dit is een bes die vogels lekker vinden, vertelde de boswachter toen ik ‘m (de bes, niet de boswachter) uitgebreid stond te fotograferen: Gelderse roos. Tijdens mijn wandeling trof ik nog een plant met rode blaadjes en een struik vol glanzende rozenbottels.

Colourtherapy Nature

Aqua-blauw

De lege bomen tegen een winterse lucht. De ijsblauwe lucht die overgaat in een aangevroren weiland. Een aqua vaasje van de kringloopwinkel.

Ga je ook in kleurtherapie?

Laat je foto’s zien met de hashtag #spreadnaturelove

Nog meer activiteiten die je de winter creatief door helpen

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.