Woonbeurs-trend: zet je huis vol binnengroen

Botanical is al een tijdje een trend in woonland. Dat doet een mens met een groen hart natuurlijk goed, hoewel ik dan hoop dat ‘binnengroen’ geen bevlieging is, maar een blijvertje. Op de VT Wonen en Designbeurs van 2017 in de Amsterdamse RAI zag ik talloze voorbeelden van groen in je huis. De trend is: volzetten! Planten en bloemen kunnen overal.

Ik zag groen in badkamers, keukens, op muren, rekjes en planken, aan kettingen en touwen. In lades, glazen, manden, rubber potten, en jawel, in de welbekende macramé hanger. Kijk wat ik tegenkwam:

Binnengroen in je badkamer

binnengroen

Gezien bij de stand van badkamermerk Looox. Het linkeridee kun je ook uitvoeren met wijnfles-cadeaukistjes.

Binnengroen aan je muur

binnengroen

Hang natuur op de muur:

  1. Prachtig behang van Little Greene, met oude Engelse bloem- en natuurmotieven.
  2. Een super idee bij Ariadne at Home: geperste/gedroogde boterbloemen tussen zijdepapier geplakt (met behanglijm?).
  3. Gekreukelde bloemenposters van MoCa.
  4. Wow… een levende muur.

Binnengroen

Zet je planten op richels, planken en in rekken:

  1. Bij Flexa zag ik een mooi petroleumgroen geschilderd half wandje, dat een mooie plek is voor het uitstallen van planten. En een mooi monstera-blad op het nachtkastje.
  2. Op een plank over de lengte van een muur kun je een heleboel groene accessoires kwijt.
  3. Losse metalen rekjes met steeds één plant aan de muur botanic goes industrial bij VT Wonen.
  4. Console voor één bijzonder juweel.

Binnengroen aan je plafond

binnengroen

Links: rekken aan het plafond waar planten in hangen. Decoratief op een beurs, maar voor het water geven van dit groen moet je in de lampen gaan hangen… Een wat uitvoerbaarder concept zie je rechts: in metalen houders aan kettingen hangen planken, en daar staan potten en glazen op. Ik vond het een vondst om op deze manier je stekken te tonen.

Binnengroen gewoon overal

Binnengroen

De wildste uitstallingen zag ik, waaruit ik opmaak: zet gewoon je héle huis vol groen, vul elke lege plek, zelfs de lades in je kast, zet etagères op je dressoir, en hang er nog wat boven. Kortom: maak een jungle van je huis!

Binnengroengefröbel

Binnegroen

In het bloemenhuis van Ariadne at Home waren de stilistes aan het knutselen met bloemen gegaan. Ik weet zelf nooit zo goed wat ik met mijn droogbloemen moet doen, maar dit ziet er wel geinig uit. Brengt me op ideeën.

#spreadnaturelove

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.