Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Over zaadjes verzamelen en eenjarige bloemen

Bloemen kweken

Ik ben gastblogger bij Voetspot, een blog waar Drentse en Groningse bloggers hun info delen over een groene leefstijl. Ik plaatste er deze week een blog over zaadjes verzamelen – waar het nu de tijd voor is. Bloemen kweken is goed voor de biodiversiteit in je tuin en met eenjarige bloemen kun je heel snel vee efffect bereiken. Ik vroeg ik proftips aan duurzame bloemteler Eline Houtkamp van Bloem en Oogst.

In de blog vind je een lijstje met eenjarige bloemen die ik dit jaar op de vensterbank voorzaaide en die goed uit de verf kwamen, zowel qua opkomst als later in de tuin.

Verder vertelt bloemteler Eline Houtkamp over wat er zo uitdagend is aan zaaien en kweken, en geeft ze 5 tips voor als je zelf ook bloemen in de tuin wilt. Over bloemen knippen, een slim boeket maken, de ideale bodem, zaad verzamelen en leuke bloemsoorten.

eenjarige bloemen
Linksboven: Eline Houtkamp. Van rechtsboven naar linksonder: kogelamaranth, pomponaster, goudsbloem.

Zelf eenjarige bloemen kweken is geweldig

Bloemen maken van je tuin een feest: ze trekken bijen, hommels en vlinders aan, ze zijn vaak eetbaar en ze staan mooi in een vaas.

Je kunt met eenjarige bloemen je tuin jaarlijks een nieuwe look geven én er heel snel lege gaten mee vullen. Bovendien geven ze snel resultaat en veel vrolijkheid. Dus verzamel nu zaadjes, of vraag zaadjes aan bekenden met een tuin, of koop ze in tuincentrum of online om in februari op de vensterbank alvast met de voorpret te beginnen.

eenjarge bloemen
Van linksboven naar rechtsonder: incarnaatklaver, wilde peen, zinnia (een van de vele soorten), groot afrikaantje (tagetes erecta).

Meer lezen over bloemen en planten in je tuin

Op deze site vind je meer over bloemen en planten voor meer natuur en lol in je tuin.