Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Bestel je thuisjungle en verzorg ‘m met een app

Hoe je je eigen thuisjungle maakt én houdt? Gewoon een setje planten bestellen bij Sprinklr en laten bezorgen. De bijbehorende app brengt je groene vingers bij. Je krijgt op tijd een bericht wanneer die planten water of wat anders nodig hebben en kunt om raad vragen bij ongemakken.

Door Hortus Amsterdam was ik met een stel andere groenbloggers uitgenodigd om te de nieuwe collectie van Sprinklr te komen bewonderen. Die is namelijk samen met de hortus samengesteld.

Barbara van Amelsfort die de marketing-communicatie van Hortus Amsterdam doet: “Ik zag dat hier veel jonge toeristen uit het buitenland kwamen en die vroegen dan naar een bepaalde plant. Nederlandse jongeren kwamen nóóit met zo’n vraag. Dus zijn we daar meer op gaan inzetten en doen we steeds vaker dingen die aansluiten op een jonger publiek. Zoals meedoen met de Museumnacht, liepen er laatst ineens 9.000 bezoekers door de tuin. En we houden met de UvA nachtcolleges, dus komen er ineens studenten. Nu hebben we met Sprinklr de handen ineen geslagen om te zorgen dat meer mensen groen in huis halen en uiteindelijk hier in de hortus in de kassen komen kijken hoe de ‘oerouder’ van hun kamerplant er bij staat.”

Thuisjungle
In Hortus Amsterdam kun je de oerouder van je eigen kamerplant terugvinden.

Mini-hortus in huis

Sprinklr heeft diverse pakketten om uit te kiezen. Daarin zitten planten uit alle werelddelen, uit drie klimaten: de woestijn, de jungle en het subtropische bos. Het is een afspiegeling van hoe Hortus Amsterdam is opgebouwd. Je haalt dus als het ware een mini-hortus in huis. Je eigen thuisjungle.

De planten komen rechtstreeks van biologische en duurzame kwekers. Liedewij Loorbach van Sprinklr: “Er zijn planten voor alle plekken in huis, ook de donkere of juist heel zonnige hoekjes. Het was nog een zoektocht om de juiste planten te vinden, met leuke verhalen en verschillende bladstructuren, die nu passen in het interieur van iedereen.”

Naast kamerplanten zijn er in het seizoen ook tuinplanten te bestellen.

Je eigen thuisjungle onderhouden

De thuisjungle houd je vanzelf goed in vorm, want alle kennis over de planten wordt met je gedeeld via de Sprinklr-app. Dus als je plant er slapjes bijhangt, of als er gekke beestjes in kleven, dan kun je een diagnose laten stellen en tips voor een effectieve behandelmethode krijgen. “Wij leren je hoe je planten gelukkig worden”, aldus Liedewij.

Bij Sprinkler zijn er verschillende pakketten te bestellen die gratis worden thuisbezorgd. Je kunt losse potten, potgrond, mest en voeding bijbestellen. Als je een thuisjungle cadeau wilt geven, dan moet je een ander afleveradres invullen.

Mijn thuisjungle

Thuisjungle

Ik ben niet gesponsord door Sprinklr, maar kreeg wel hun Hortus in Huis. Het was nog een uitdaging om de vijf planten ongeschonden mee naar huis te krijgen in de metro, trein en vervolgens op de fiets, maar… het is gelukt.

Alleen mijn krokodillenplant heeft wat schade opgelopen, maar als ik ‘m op een juist manier draai, zie je er niks van.

5 leuke planten om mee te beginnen

In de Hortus in Huis zit een geinige mix. Deze vijf planten staan dus ook (in het groot) in de Hortus Amsterdam.Thuisjungle

Een kleine Schoonmoedersstoel (haha) uit Mexico.

ThuisjungleThuisjungle

De middelgrote Aglaonema en Krokodillenvaren uit de jungles van Azië.

Thuisjungle

Een kleine Haworthia uit Zuid-Afrika.

Thuisjungle

Een middelgrote Zamioculcas Zamiifolia uit de jungle van midden-Afrika.

Deze thuisjungle kost € 49,95 incl. bezorging en app. Plus natuurlijk: een entreekaartje voor Hortus Amsterdam. “Liedewij van Sprinklr: “Als je een Hortus-selectie bestelt, krijg je een ‘plus 1 gratis’ kaartje. Dus je moet 1 kaartje betalen en mag dan gratis iemand meenemen. De hortus heeft er speciaal een mooie kaart voor laten drukken.”

Meer info

Kijk op de site van Sprinklr om te zien welke thuisjungle wat voor jou is.

Over Hortus Amsterdam

Lees deze eerdere blog over deze 375-jarige botanische tuin van Amsterdam.