Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Sasja tekent elke dag een grappig dierenweetje

Sinds een paar jaar doet illustrator Sasja van Deenen mee aan de challenge #the100dayproject, die jaarlijks in april start. Het is een beweging waaraan iedereen kan meedoen. Het is de bedoeling dat je elke dag wat op sociale media post. Een yogahouding, een smoothie, of, zoals Sasja doet, een dierentekening. Mét een komsich dierenweetje.

Sasja heeft voor zichzelf de hashtag #100AnimalFunFacts bedacht. Elke dag post ze een tekening van een dier met een grappig weetje. Haar tekeningen vind ik supergrappig én raak.

Hoe is dat om aan zo’n project mee te doen?

“Als je 100 dagen iets doet, ga je door allerlei fases heen, plezier, weerstand, toch wat maken, ook al is het druk of ben je met vakantie. Als je het dan volhoudt, geeft het zo’n tof gevoel als je terugkijkt op je project. Voor #the100dayproject heb ik eerder #100petsonlaps en #100inkyflowers gedaan. De truc is dat je iets kiest waar voldoende materiaal voor is. Zodat je niet heel lang hoeft te zoeken.”

Waarom kies je voor dieren?

“Natuur geeft me altijd de inspiratie die ik nodig heb, en dieren helemaal. En… ik heb een soft spot voor mensen die op dieren lijken en vice versa 😊 Elke zaterdag heb ik sowieso met mijn extra hasthag #caturday nog een mooi excuus om een kat te tekenen. Mijn kat is mijn inspiratiebron en echt een familielid. Die komt altijd op schoot liggen als ik teken.”

dierenweetje

Welke dieren teken je het liefst?

“Favoriet bij mijn volgers zijn insecten, katten en planten. Maar ik vind alle dieren per definitie leuk en mooi. En er zijn zoveel dingen te ontdekken aan ze. De mens voelt zich vaak ten onrechte superieur, maar als je de doorschijnende glasvlinder hebt gezien, of een salamander die z’n afgebeten afgescheurde staart terug kan laten groeien…”

Hoe kom je elke dag weer aan een nieuw dierenweetje?

“Ouderwets Googlen, tips vragen aan vrienden die ecoloog zijn, tijdschriften lezen en naar David Attenborough kijken. En ik ben opgevoed met Ja Natuurlijk en Waku Waku, dat helpt ook!”

 

Sasja volgen

Sasja publiceert op Instagram onder de naam TijgerTigra.

Eén antwoord op “Sasja tekent elke dag een grappig dierenweetje”

  1. […] to name just a few. My current project, #100animalfunfacts, was recentst featured in a Dutch blog about […]

Reageren is niet mogelijk.