Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Hortus Amsterdam komt naar jou toe deze lente

QUARANTAINE-TIP * Hortus Amsterdam heeft 5 manieren bedacht om dit voorjaar toch mensen te laten meegenieten van al het moois in de nu gesloten tuin. Zo zijn er videorondleidingen, plantpodcasts, online tekenlessen en gratis tips van de plantendokter.

Het voorjaar is voor een hortus het hoogseizoen. De tulpen komen al op en de tuin staat vol voorjaarsbloeiers. Deze eerste mooie lentedagen zijn normaal gesproken drukke dagen. Maar net als andere musea is de botanische tuin van Amsterdam gesloten voor publiek om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Omdat bezoekers nu niet naar de Hortus kunnen komen, komt de Hortus naar de huiskamers.

hortus amsterdam plantendokter
Wat een knappe plantendokter hebben ze bij de Hortus Amsterdam!

5 manieren om de lente van Hortus Amsterdam in huis te halen

1. Videorondleiding volgen

Terwijl de tuin gesloten is, groeien en bloeien de planten in Hortus gewoon door. Hoofd Tuin & Collectie Reinout Havinga geeft daarom elke week een videorondleiding, zodat je ook thuis van de tuin kan genieten. Reinout neemt je mee langs magnolia’s, tulpen en ander moois. De video’s verschijnen op de sociale mediakanalen van de Hortus.

2. Botanisch kleuren

Creatievelingen die van planten houden kunnen botanische kleurplaten downloaden, elke week komt er eentje bij. Leef je uit met het inkleuren van vlinders, vetplanten of vleesetende planten.

3. Podcast ‘podplanten’ beluisteren

In deze podcast staat elke aflevering een plant centraal, verteld door rondleider Arend Wakker. Hij deelt botanische weetjes en historische vertellingen. In het tweede seizoen van Podplanten spreekt wetenschapsjournalist Maartje Kouwen met onderzoekers van verschillende universiteiten, over microben, plantcommunicatie en de helende werking van groen.

4. Groene DIY maken

Maak zaadbommen of bouw insectenhotels met de instructies van de hortus-experts.

5. Online plantadvies vragen

Dit is de tijd om extra liefde aan je kamerplanten te geven. De plantendokter kan je online adviseren over je zielige cactus, insectenplaagjes of zelfs onkruid in je tuin.

Meer info

Klik op deze link vooor alle Hortus in Huis-tips
De Hortus is ook op sociale media te volgen op Facebook en Instagram via @hortusamsterdam

De Hortus is een onafhankelijke non-profit stichting die voor ruim 80% van haar inkomsten afhankelijk is van bezoekers, aan de tuin, de horeca en de activiteiten. Lees hier meer over wat ik eerder schreef over deze prachtige, eeuwenoude botanische tuin in Amsterdam.

Geef een antwoord