Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Let it Grow laat stadsbewoners aan planten snuffelen

Terwijl ik wachtte op een afspraak, doolde ik wat rond op Amsterdam Centraal. Ik belandde in een van de gangen die onder het spoor lopen, de geheimzinnige Amstelpassage, waar allerlei concept stores bleken te zijn opgepopt. Zoals die van Let It Grow, een initiatief dat mensen laat ervaren dat planten broodnodig zijn in de stad.

Het is de bedoeling om in de tijdelijke winkel bezoekers te doordringen van het positieve effect dat de natuur op hun drukke stadsleven kan hebben. Deze ‘effecten’ worden verkocht in de vorm van limited edition zaadpakketjes, die helpen Focus, Hoop en Vertrouwen te laten groeien.

let it grow amstelpassage

“Het leven in een stad kan een negatief effect hebben op je stressniveau, je immuunsysteem en je vermogen om te concentreren en aandacht te geven. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat natuur, planten en bloemen kunnen leiden tot een aanzienlijke verbetering van je mentale en lichamelijke gezondheid, zelfs in een stedelijke omgeving,” aldus Jacintha Scheerder, van Let It Grow op de website. “In 20150 leeft 70 procent van de wereldbevolking in steden, dan wordt het steeds belangrijker om nieuwe manieren te vinden om een gezonder en gelukkiger stedelijk leven te creëren.”

Let It Grow is pgericht door Silke Tijkotte. Tijdens haar werkzaamheden bij Royal FloraHolland kwam ze op het idee om ondernemerschap en creativiteit binnen de bloementeeltector aan te moedigen. Via een online magazine en door groene ondernemers te ondersteunen, stimuleert Let It Grow de vergroening van steden.

let it growInfo over Let It Grow

Op een stadsplattegrond heeft Let It Grow 22 groene hotspots in Amsterdam aangegeven.

Let It Grow zit tot 30 november in de Amstelpassage en is dagelijks geopend van 11.00 tot 19.00 uur.

Meer lezen over het belang van groen