Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Vrolijk hangtuintje voor kruiden en zomergoed

Hangtuintje

Heb je weinig oppervlak, of alleen een balkon, dan is een hangtuintje een idee. Maar ook in kale tuinhoekjes en op schuttingen geven ze sjeu. Daarnaast zijn planthangers ideaal om planten in te stoppen die anders door slakken worden aangevreten. Zo werd mijn pas aangeschafte aardbeienmunt in 1 nacht half weggeknaagd, maar nu hangt-ie hoog en onbereikbaar aan een haak aan de schuur. Doei slakken!

Hangtuintje
Rechts: Ik had nog een planthanger van touw die ik binnen niet gebruik, maar die prima kan voor in de zomer buiten. Links: Verder gespot: schattige recycle-oplossing (mok met huislook) in een moestuin in Duitsland en: strak wanddesign met kruiden in een lunchtentje in Den Haag.

 

Hangtuintjes
En hieronder: Op Instagram volg ik Florideja uit Ljubljana en die maken hippe viltachtige hangsystemen. Zelfmaak-TIP Je kunt zoiets ook van een schoenenzak maken.
Hangtuintje
Hangtuin die je kant en klaar bij een tuincentrum kunt kopen, maar die ook inspiratie biedt. Ik kan me voorstellen dat je zoiets van oude bakblikken of bloembakken maakt, of met een stuk dakgoot.

Meer inspiratie voor hangtuintjes op Pinterest

Kijk op mijn bord Hanging Garden voor oplossingen van romantisch, retro, stoer tot strak design.

Over verticaal tuinieren lees je ook in deze blog op deze website.