Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Gastblogger op groenbewuste site De Voetspot

De Voetspot is een website waarop groene bloggers uit Drenthe publiceren over verschillende thema’s. Ik schrijf er vanaf nu over ‘natuur dichtbij huis’.

Mijn eerste blog gaat over het thema gewasbeschermingsmiddelen, een net woord voor landbouwgif. In eerste instante zou je namelijk denken dat ik heerlijk groen woon. Dat klopt op het oog ook wel, maar biologisch en ecologisch gezien zijn de weiden hier (en op andere plaatsen in Nederland) bijna zo dor als een woestijngebied. Dat komt door het gebruik van allerlei slechte middelen die in de landbouw worden gebruikt.

Lees hier verder welk statement ik maak.

De Voetspot is een ontmoetingsplek voor mensen die groen en bewust willen leven. Het is een initiatief van de Natuur en Milieu Federatie Drenthe. Mijn medebloggers hebben het over onderwerpen als duurzaam leven met een gezin, natuurbeleving, vegetarisch eten, moestuinieren, afvalbeperking. Allemaal als doel om zo een kleinere ecologische voetafdruk te creëren.

Via de Facebook-pagina kom je te weten wanneer er nieuwe posts online staan.