Drenthe is het nieuwe hoofdkwartier van DailyGreenspiration

Klompen, laarzen en een lap grond. Een huis met een rieten dak. Een slaapkamer in de voormalige koeienstal. Ik ben plotsklaps verhuisd naar Drenthe! Het Zuid-Westen van deze provincie is nu mijn nieuwe hoofdkwartier.

Als je me dit begin augustus 2017 had voorspeld, had ik je hartelijk uitgelachen. Maar nu is het een feit, sinds 1 december wonen mijn man Ronald en ik in een monumentale boerderij uit 1750, aan de fameuze Dokter Larijweg waar elk voorjaar duizend perenbomen bloeien.

hoofdkwartier

We hadden al wel langer het sluimerende idee om wat meer landelijk te gaan wonen. Maar het kwam er niet van. Het was ook een beetje zo’n droom die iedereen wel heeft. En we hadden het druk met van alles. Verhuizen, dat stond even niet op de planning.

Tot we van de zomer verzopen in onze tent in het mooie Cornwall. Het was er 13 graden, er woei een wind met kracht 5 en er vielen 24-uurs plensbuien. Op Facebook zagen we mensen in Nederland lekker barbecuen. Daarom reden we terug en gingen we onze laatste vakantieweek fietsen in Drenthe.

Zagen we ineens ons droomhuis te koop staan… Waar we zo in konden trekken. We hakten de knoop door: we gaan het doen! Now or never!

Zo kan het dus gaan.

Idylisch? Ja!
Gekke move? Ja!
Happy? Ja!
Ver weg van de Randstad? Ja!

Maar we krijgen ervooor terug: rust, ruimte en een heleboel meer armslag.

Het grappige is, dat als je zo’n verhuizing naar het ‘verre’ platteland aankondigt bij mensen, je ineens van allerlei ideeën krijgt aangereikt:

* neem een ezel!
* neem kippen!
* je neemt toch wel een geit?
* start je een B&B?
* leg een bloemenpluktuin aan!
* richt een animal sanctuary op!
* leuk joh, begin een camping!

Eh, dank voor het meedenken alllemaal, maar ik ga hier gewoon wonen en werken zoals ik al deed. En tuinieren, zoals ik al deed.

Je kunt het allemaal volgen op mijn Instagram-account, hier op de website en andere sociale media. En wie weet organiseer ook nog wel een live event dit jaar. Daarnaast verhuur ik aan groene bedrijven onze voorname voorkamer en tuinhuis als ruimte voor overleg en heisessies en ons terrein en huis als authentieke foto- en videolocatie. Heb je interesse, neem contact op.

PS Over de kippen denk ik trouwens nog na… En die bloemenpluktuin: die is hier al een in de buurt, net als vele zwartebessenpuktuinen trouwens. Er is hier nog een heleboel te ontdekken om ver te bloggen en vloggen, dus je gaat het zien.