Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

In Finland kom je weer helemaal bij

SLOW TRAVEL * Volgens meerdere onderzoeken kun je het beste naar Finland op vakantie gaan, om de stress van het dagelijks leven achter je te laten. De lucht is er ultraschoon, de mensen zijn er gelukkig en de vele natuur is helend voor geest en body.

Slaaptekort, stress, drukke agenda, weinig sporten en te weinig tijd om te ontspannen. Ruim 100.000 mensen uit 160 landen kampen ermee. Dit zijn bevindingen uit die het Fins verkeersbureau hield tussen maart en oktober dit jaar. “Als er een bestemming is waar je helemaal tot rust komt, is het wel Finland”, zegt Heli Jimenez van Business Finland. “Onze natuur, bossen, parken, meren, serene rust en schone lucht zijn ideale omstandigheden om te onthaasten. Finland is de afgelopen twee jaar in het World Happiness Report van de Verenigde Naties als gelukkigste land ter wereld beoordeeld.”

Dus: op naar Finland voor een portie geluk en gezondheid! Bijna 80% van het landoppervlakte van Finland is bedekt met bos, er zijn 40 nationale parken, 180.000 eilanden en 188.000 meren. Dus die natuur doet een mens goed.

Doe als de Finnen:

  • Wandel de bossen in.
  • Pluk en eet bessen (vol vezels, rijk aan gezonde werkzame stoffen, hebben een gunstig gezondheidseffect) en paddenstoelen (vol vezels, eiwitten, aminozuren, vitamine D en K en andere gezonde stoffen). Meer info vind je hier.
  • Ga kanovaren op een van de meren.
  • Maak een lange-afstandswandeling in een van de nationale parken. Er zijn gemarkeerde wandelpaden, campings en trekkershutten.
  • Ga naar een sauna. Goed voor de geest, vermoeide spieren en stress.
  • Adem goed in: de World Health Organization (WHO) heeft aangetoond de lucht in Finland tot de zuiverste ter wereld behoort.
finland
Boswandeling of lange hike maken, handje ‘cloudberries’ plukken en dan een saunaatje pakken.

Meer lezen over groene en slow travel-bestemmingen

Geef een antwoord