Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Appie komt dit jaar met 5 Moestuintjes

Vanaf vandaag zijn er weer Moestuintjes te krijgen bij Albert Heijn. Tot en met 11 maart 2018 ontvang je voor elke 15 euro aan boodschappen een potje cadeau. Dit jaar is het aantal uitgedund van 20 tot 5 Moestuintjes. Dat zijn de favorieten van de afgelopen jaren: de vier best lukkende groentes en één bloem.

Moestuintjes

Tijdens de vorige actie in 2017 kon je nog twintig verschillende groente- en bloemsoorten krijgen, nu zijn de vijf makkelijkste overgebleven: radijs, komkommer, cherrytomaat, wortel en zonnebloem. Deze bleken volgens AH favoriet bij de consumentenkwekers, en kwamen het vaakst voorbij op sociale media.

Moestuintjes-kampioenschappen

Er komen ook Moestuinkampioenschappen. Je kunt gaan voor de Rapste Radijs Award, de Komkommaarop Award of de Buitenpeentjes Award. Voor degene die het niet is gelukt om ook maar één spriet boven de grond te krijgen, is er de Troostprei Award.

Geschiedenis van de Moestuintjes-actie

In 2015 was de eerste jaar dat de Moestuintjes werden uitgedeeld. Omdat veel mensen sukkelden met hun oogst is vorig jaar een Moestuintje-app ontwikkeld en werd met medewerking van natuureducatie-organisatie IVN informatie verstrekt. Daarmee is de kans op een gezonde opbrengst vergroot. Ook dit jaar is die ondersteuning er weer. Tot eind juni kun je over je Moestuintjes vragen stellen op de Facebookpagina van de actie.

Inmiddels zijn meer supermarkten in de moestuinen gedoken, zoals de Lidl met een moestuin-starterskit voor alle basisscholen in Nederland.

Wel radijs, geen biet

Mijn favoriet was zeker de radijs, maar ook de rode biet. Die zit er dus niet bij dit jaar.

Moestuintjes

Wat zit er in een Moestuintje

  • biologisch afbreekbaar potje
  • zaadmatje van oplosbaar papier met zaden
  • tablet kokosgruis die met water ‘uitgroeit’ tot potgrond
  • plantkaartje met plantinfo
  • wikkel met instructies en info over de plant

De zaden van de Moestuintjes zijn biologisch en niet genetisch gemanipuleerd, dus gmo-vrij.

Moestuintje

Meer kennis over je Moestuintje

Meer info staat op de Moestuintje-pagina en deze Q&A-pagina van Albert Heijn.