advies natuurlijke tuin

Advies Natuurlijke Tuin

Wil je een tuin die natuurlijk is, ecologisch verantwoord en die hitte en regen verdraagt? Maar heb je nog een zetje nodig met advies, tips en een planning op maat? Ik schreef vele blogs, tijdschriftartikelen en twee tuinboeken over deze onderwerpen én heb zelf een natuurlijke tuin. Ik kan je helpen met de aanpak van jouw tuin, met een Advies Natuurlijke Tuin.

Ik ben co-auteur van de serie Avontuurlijk Tuinieren en publiceer blogs, artikelen en sociale-media-berichten over de natuur en een natuurlijke tuin. Vaak wordt mij om advies gevraagd door mensen die hun tuin natuurlijker willen inrichten. Heb jij ook behoefte aan advies over hoe je jouw tuin natuurlijker maakt? Neem dan contact op om te vragen naar de mogelijkheden.

Een natuurlijke tuin is een inspirerende tuin vol natuur, kleur en geur en fascinerend leven. Bonus: minder fanatiek onderhoud en meer genieten

Wat is een Advies Natuurlijke Tuin?

Ik kom altijd bij je in de tuin langs en schrijf aan de hand daarvan een Advies Natuurlijke Tuin voor jouw eigen tuin. Daarin komt aan bod:

  1. Inventarisatie huidige tuin
  2. Zo kun je je tuin dier- en natuurvriendelijker maken
  3. Zo kun je je tuin goed inrichten met oog op hitte- en wateroverlast
  4. Hergebruikopties voor planten en materialen
  5. Lijst met wat je zelf kunt, of wat je via een hovenier kunt uitvoeren
  6. Planning voor de korte en lange termijn in de komende maanden
  7. Plantlijstjes op basis van wensen en mogelijkheden in de tuin
  8. Kwekerijen met mooie, bijzondere en goede planten – ook in je eigen regio
  9. Inspiratietuinen – ook in je eigen regio

Het Advies Natuurlijke Tuin bestaan uit een schets van je tuin met aanbevelingen. Ik adviseer over keuzes voor inrichting, planten en materiaal. Ook kijk ik naar de omgeving van je tuin en wat op wat voor (onder)grond je tuiniert. Verder kijk ik altijd naar de al aanwezige materialen en keuzes. Vaak zijn materialen te hergebruiken en kunnen bepaalde planten en bomen nog een hele tijd mee, maar komen ze beter tot hun recht op een andere plek. Ook kan ik adviseren over bijvoorbeeld wilde planten, eetbare planten of een pluktuin.

Het idee is dat je met het advies zélf aan de slag kunt met de planning en de tips. Het voordeel is, dat je zo je tuin ook écht eigen maakt, en ervaart wat er gebeurt, wat er leeft en groeit. Je krijgt zo meer verbinding met jouw eigen stukje natuur.

Als je echt een nieuw tuinontwerp zoekt, dan verwijs ik graag door naar een goede ontwerper in jouw regio, iemand uit mijn netwerk.

Wat kost het?

De prijs is afhankelijk van de grootte en aard van de tuin en de wensen.

Een advies voor een gemiddelde ‘doorzonwoning’-tuin kost € 350,- excl. kilometerkosten.

Aanvraag

info [apestaartje] dailygreenspiration.nl

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.